Club Brugge onderuit bij Roeselare

© VDB
Redactie KW

In een oefenwedstrijd heeft Club Brugge met 3-1 verloren van KSV Roeselare. Een lusteloze en ongeïnspireerde landskampioen kreeg meer dan een uur voetballes van een technisch vlot en snel combinerend Roeselare, dat aardige combinaties op de mat legde. Vooral enkele Brugse vedetten lieten het afweten.

Bij Club kwam van Rhijn, de Nederlandse vervanger voor Meunier, voor het eerst aan de aftrap. Bij Roeselare maakte Van Acker zijn opwachting. Kis zorgde voor de eerste dreiging met twee afstandsschoten. De bezoekers waren enkel gevaarlijk op een voorzet van Bolingoli, waarop Diaby centimeters te kort kwam om te scoren. Net voor de drankpauze rukte debutant Thibaut Van Acker op en legde de 1-0 vast met een knappe schuiver. De thuisploeg ving de bezoekers goed op en bleef er combinerend goed uitkomen. Op het halfuur haalde de snelle Grisez vanuit de tweede lijn knap uit en Bruzzese was opnieuw geklopt.

Na de pauze bracht thuistrainer Mercier eerst Nkaka in en op het uur kregen ook Jakolis, Gliwa, Martin-Suarez, Bochet en een kwartier voor het einde ook de jonge Van Poucke spelgelegenheid. Bij Brugge verving Osei- Berkoe aan de rust Refaelov. Ook nu kwam de thuisploeg zo goed als nooit in de problemen. Nadat de ingevallen Jakolis eerst alleen voor doel juist naast mikte, kon hij even later Bruzzese met een mooie stifter voor een derde maal in de luren leggen. Op hoekschop van de ingevallen Storm milderde een andere invaller Brodic tot 3-1 in de slotfase.

(FBR – foto Bart)

KSV Roeselare – Club Brugge: 3-1

Doelpunten: 21′ Van Acker 1-0, 32′ Grisez 2-0, 82′ Jakolis 3-0, 89′ Brodic 3-1.

KSV Roeselare: Coppens (60′ Gliwa), Monteyne (60’Kompany), Raes (46′ Nkaka), Zolotic, Kis (76′ Van Poucke),Van Acker, Seoudi (60′ Jakolis), Samyn (60′ Amini), Kehli (60′ Bochet), Grisez en Brouwers (60′ Martin-Suarez).

Club Brugge: Bruzzese, Vlietinck, van Rhijn, Lemoine, Bolingoli, Van Landschoot (80′ Brodic), Vanaken (60′ Cools), Refaelov (46′ Osei- Berkoe), Gedoz, Diaby (60’Storm) en Wesley Moraes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier