Club Brugge is al langer geen voorstander van play-offs. Vrijdag op de algemene vergadering van de Pro League was Mannaert dan ook de grootste pleitbezorger om de play-offs te schrappen zolang er 18 ploegen zouden aantreden in 1A. "Club Brugge had liever een formule zonder play-offs gezien", geeft Mannaert toe. "Het lijkt ons ambitieus om veertig speeldagen af te werken in tijden van de grootste sanitaire crisis die ons land kende. Voeg daar nog eens Europees voetbal aan toe en je begrijpt dat de druk op de kalender groot is."

Toch is Mannaert, die drie weken geleden aankondigde op te stappen uit de raad van bestuur van de Pro League, vooral tevreden dat er knopen zijn doorgehakt. "Het was een lang en moeilijk proces. We staan nu eigenlijk waar we twee à drie maanden geleden hadden moeten staan. Maar ik ben blij dat we uit de impasse zijn geraakt. We moeten enkel nog even afwachten wat het juridisch standpunt van Westerlo is, want dat is voorlopig niet helemaal duidelijk. We hopen vooral dat het seizoen volgende week van start kan gaan en er zo snel mogelijk ook supporters in de stadions mogen."

Club Brugge is al langer geen voorstander van play-offs. Vrijdag op de algemene vergadering van de Pro League was Mannaert dan ook de grootste pleitbezorger om de play-offs te schrappen zolang er 18 ploegen zouden aantreden in 1A. "Club Brugge had liever een formule zonder play-offs gezien", geeft Mannaert toe. "Het lijkt ons ambitieus om veertig speeldagen af te werken in tijden van de grootste sanitaire crisis die ons land kende. Voeg daar nog eens Europees voetbal aan toe en je begrijpt dat de druk op de kalender groot is."Toch is Mannaert, die drie weken geleden aankondigde op te stappen uit de raad van bestuur van de Pro League, vooral tevreden dat er knopen zijn doorgehakt. "Het was een lang en moeilijk proces. We staan nu eigenlijk waar we twee à drie maanden geleden hadden moeten staan. Maar ik ben blij dat we uit de impasse zijn geraakt. We moeten enkel nog even afwachten wat het juridisch standpunt van Westerlo is, want dat is voorlopig niet helemaal duidelijk. We hopen vooral dat het seizoen volgende week van start kan gaan en er zo snel mogelijk ook supporters in de stadions mogen."