Club Brugge neemt pas in extra tijd afstand van Lokeren

Jelle Vossen scoorde diep in de extra tijd de winning goal. © BELGA

Club Brugge heeft vrijdag op de zevende speeldag van de Jupiler Pro League een erg nipte en late 2-1-zege behaald tegen Lokeren. Jelle Vossen scoorde diep in de extra tijd de winning goal op strafschop. Dinsdag ontmoet Club Borussia Dortmund in de Champions League.

Lokeren had in Jan Breydel een snelle voorsprong te pakken. De Brugse defensie vergat na een weggewerkte corner aan de tweede paal Djordje Jovanovic (8′), die de 0-1 tegen de netten duwde. Club moest toch een beetje bekomen en kon niet onmiddellijk (gevaarlijk) reageren. Vormer kwam er halfweg de eerste periode dan toch eens dichtbij, maar Lokeren-doelman Ortwin De Wolf stond pal. Blauw-zwart moest wel blijven opletten. Opnieuw Jovanovic verdubbelde bijna de score, maar de Serviër trof buitenkant paal. Op slag van rust toonde De Wolf opnieuw zijn kunnen, op eerst een schuiver van Wesley en nadien een uithaal van Danjuma.

Wesley leek Club vroeg in de tweede helft op gelijke hoogte te brengen, maar na tussenkomst van de videoref werd de treffer afgekeurd, omdat de Braziliaan onderweg Deschacht op de hakken liep. Dat bleek uitstel van executie, want even nadien kopte Benoît Poulain (61′) op hoekschop de gelijkmaker binnen.

Lokeren ziet af

De thuisploeg rook bloed, al bleef Lokeren al bij al makkelijk overeind. Vanaken luke bijna de 2-1, maar zijn loeier knalde op de lat. Mechele probeerde het dan maar met de kop – opnieuw bracht De Wolf redding. Club voerde de druk op en Lokeren zag af. De Oost-Vlaamse verdediging kraakte, maar leek uiteindelijk ook de zeven minuten extra tijd ongeschonden door te komen. Club kreeg, na een duwfout op Openda, toch nog een erg late penalty. Vossen (90’+8′) nam zijn verantwoordelijkheid en faalde niet: 2-1.

Blauw-zwart voert de stand aan met 19 punten, vijf meer dan Racing Genk dat dit weekend tegen Anderlecht (13 punten), de nummer 3, speelt. Lokeren (4 punten) blijft veertiende.

Club maakt op de achtste speeldag de altijd beladen verplaatsing naar AA Gent, terwijl Lokeren in een kelderduel Moeskroen ontvangt. Eerst moet blauw-zwart dus wel nog aan de bak tegen Borussia Dortmund in de Champions League.