Club Brugge naar tweede plaats na derbyzege tegen Cercle

Simon Deli scoorde de winning goal tegen Cercle Brugge. © (Foto BELGA)

Club Brugge trok aan het langste eind in de stadsderby (2-1) maar had heel wat moeite met een stug Cercle Brugge. Diatta bracht Club op voorsprong maar onmiddellijk na de rust was alles te herdoen na de gelijkmaker van Musaba. Deli kopte op hoekschop de winning goal binnen.

Net zoals de voorgaande weken kwam Club weer furieus uit de startblokken. Dit leidde al snel tot een paar halve kansjes. Na zeven minuten had Krmencik, nochtans de man in vorm, altijd moeten scoren. Een splijtende pass van Vanaken kwam bij Diatta. Die legde hem op een schoteltje voor de Tsjechische spits maar die besloot onbegrijpelijk naast op een leeg doel.

Club bleef tekens hoog druk zetten. Wellicht heeft het matige voetenspel van doelman Didillon daar wel iets mee te maken. Cercle loerde op de tegenaanval maar kon niet echt profiteren van de vele ruimte in de rug van de Clubdefensie. Halverwege de eerste helft opende Club de score. Krmencik bediende Diatta die overhoeks binnen knalde. Het was even wachten op de goedkeuring van de VAR maar Krmencik stond geen buitenspel en de 1-0 stond op het bord. Cercle kon daar bitter weinig tegenover zetten en het duurde tot minuut 40 vooraleer Mignolet de eerste keer het leer in zijn handen had.

Krepin Diatta.
Krepin Diatta.© (Foto BELGA)

Club leek freewheelend op weg naar een zoveelste derbyzege maar kreeg onmiddellijk na de rust een koude douche. Hotic stuurde Musaba diep en die vloerde Mignolet in de korte hoek. Het ging bijna van kwaad naar erger. Deli haalde Ugbo onderuit in de zestien en Visser wees resoluut naar de stip maar kwam op zijn stappen terug na het bekijken van de beelden. Het nonchalante spel van Club na de rust werd dus niet afgestraft. Cercle putte vertrouwen uit het openingskwartier en kwam voetballend goed uit de verf.

Anthony Musaba scoorde net de gelijkmaker.
Anthony Musaba scoorde net de gelijkmaker.© (Foto BELGA)

De thuisploeg probeerde wel maar verder dan een handvol corners kwamen ze niet. Niet toevallig dat de 2-1 dan ook viel op een hoekschop. Deli knikte knap binnen, een zucht van opluchting ging doorheen het stadion. Cercle zette nog een slotoffensiefje op maar dat mocht niet baten. Een klinkende overwinning werd het niet maar al bij al toch een prima zondag voor coach Clement nadat eerder op de dag zowel Standard als Anderlecht puntenverlies leden. Zondag zal Club tegen aartsvijand Anderlecht alvast een versnelling hoger moeten voetballen. Benieuwd of Club zich nog zal roeren op de transfermarkt. Dennis staat nog steeds in de belangstelling van een aantal ploegen en naar verluidt zou West Ham interesse hebben in Hans Vanaken. (JT)

Club Brugge: Mignolet, Ricca (66′ Sobol), Kossounou, Deli, Mata, Diatta, Rits, Vormer (86′ Van den Keybus), Vanaken, De Ketelaere (73′ Dennis), Krmencik.

Cercle Brugge: Didillon, Velkovski, Marcelin, Ueda, Decostere (85′ Da Silva), Hoggas, Kanoute (73′ Vanhoutte), Hotic, Hazard (78′ Somers), Ugbo, Musaba.

Gele kaarten: 58′ Marcelin, 69′ Hazard.

Doelpunten: 22′ 1-0 Diatta, 46′ 1-1 Musaba, 68′ Deli (2-1).