Club Brugge mist kansen en opent met gelijkspel tegen Galatasaray

© belga
Sam Bracke
Sam Bracke Medewerker KW

In de openingswedstrijd van de groepsfase van de Champions League kwam Club Brugge in eigen huis niet verder dan een 0-0-gelijkspel tegen Galatasaray.

Twee wijzigingen in de Brugse elf na de derbyzege tegen Cercle: Mechele en Balanta verdwenen naar de bank, Mitrovic en Rits namen hun plaats in. Voorin behield Clement dus het vertrouwen in het trio Diatta-Okereke-Dennis.

Blauw-zwart opende met het meeste initiatief naar voren en dat leverde na 8 minuten ook een eerste grote kans op. Vormer werd het straatje in gestuurd op rechts en vond aan de tweede paal Dennis. De Nigeriaan knikte de reuzekans echter naast. Ook de volgende uitstekende mogelijkheid werd door Vormer gecreëerd. De Nederlander schilderde een vrije trap op het hoofd van Mitrovic, maar hij kopte van dichtbij over. Aan de overzijde kon Galatasaray voorlopig slechts dreigen via een paar pogingen vanop afstand.

Big Si andermaal belangrijk

In een voorts evenwichtige eerste helft bleef Club de meeste prikken uitdelen. Toch was de grootste kans voor de bezoekers. Op het halfuur speelde Mata te kort terug op Mignolet, waardoor Babel met het leer aan de haal ging. De Nederlander mikte echter op Big Si, die heel sterk uit zijn doel kwam en blauw-zwart behoedde voor een onverdiende achterstand. Het antwoord van de thuisploeg mocht er zijn: na een snelle uitbraak kwam het leer bij Ricca terecht, maar de knal van de linksachter scheerde de lat.

© BELGA

Op slag van rust kwam Club nog een keer opzetten. Vanaken stuurde Dennis diep, maar hij kruiste voorlangs. Een doelpuntenloze eerste helft dus, waarin vooral Club Brugge aanspraak maakte op een voorsprong, maar Mignolet wel de beste save in huis moest hebben.

Ook na de pauze was de eerste grote kans voor de thuisploeg. Vanaken stuurde Dennis alleen op Muslera af, maar die laatste bracht redding met één hand. De Turkse goalie had amper drie minuten later alweer een uitstekende parade in huis. Dit keer bracht hij redding op een goed geplaatste kopbal van Okereke.

© BELGA

Gemiste kansen die Club zuur konden opbreken, want ook de Turken bleven af en toe gevaarlijk uit de hoek komen. Zo was er op het uur een plaatsbal van Feghouli die maar net het kader miste. Blauw-zwart bleef daar voetbal met veel lopende mensen en diepgang tegenover zetten. De ingevallen Openda was de volgende die in het straatje werd gestuurd, maar hij miste vanuit een scherpe hoek en onder druk van Luyindama het kader.

Club krijgt geen penalty

Ook in het laatste kwart van de wedstrijd bleef de thuisploeg de forcing voeren. Met Diagne gooide Clement nog een extra spits in de strijd. Het bleef een dubbeltje op zijn kant, want ook de bezoekers kwamen nog af en toe piepen. Zo vloog een afstandsschot van Nagatomo maar nipt naast. In het absolute slot schreeuwde heel het stadion nog voor een penalty na handspel, maar de VAR besliste om niet in te grijpen.

Zo bleef het 0-0 en daar mag vooral Galatasaray tevreden mee zijn. Voor Club Brugge is dit een gemiste kans om deze campagne met een driepunter te openen.

Club Brugge – Galatasaray AS 0-0.

Club Brugge: Mignolet, Mata, Mitrovic, Deli, Ricca, Rits (86′ Balanta), Vormer, Vanaken, Diatta, Okereke (60′ Openda), Dennis (73′ Diagne).

Galatasaray: Muslera, Mariano Ferreira (90′ Özbayrakli), Marcao, Luyindama, Nagatomo, Nzonzi, Seri (93′ Donk), Lemina (60′ Emre Mor), Feghouli, Falcao, Babel.

Gele kaarten: 56′ Lemina, 73′ Openda, 73′ N’Zonzi, 79′ Vormer, 93′ Donk.