Club Brugge met vertrouwen naar bekerfinale dankzij zege tegen Lille

© belga

In een leeg Jan Breydelstadion speelde Club Brugge de “Brugse Metten”, de belangrijkste oefenmatch van het jaar, tegen het Franse Lille. Blauw-zwart doorstond de laatste test voor de bekerfinale tegen Antwerp en won verdiend met 2-0.

In tegenstelling tot tegen Deinze, koos Clement nu wel voor zijn sterkste elftal. Al ontbraken Dennis, Mata, Deli en Diatta wel in de basis. De laatste drie stonden zelfs niet op het wedstrijdblad, allicht uit voorzorg. Dennis kreeg dan weer voor het eerst deze oefenperiode speelminuten, hij mocht op het eind een kwartier opdraven. Clement liet voor de wedstrijd overigens weten dat Mitrovic met een enkelblessure sukkelt.

De wedstrijd zelf begon rustig. Beide ploegen tastten elkaar wat af. Na tien minuten trok Club het laken stilaan naar zich toe. Het was Rits die volledig vrij de bal kreeg na een corner. De middenvelder maakte de 1-0 met een knappe omhaal. Daarna kreeg Lille en goede kans via een corner, maar Mignolet stond pal. Club kreeg via Okereke kort voor rust de kans om de voorsprong verder uit te diepen, maar de Nigeriaan verzuimde om de bal in het mandje te leggen.

Schrijvers opnieuw

Blauw-zwart toonde ook in de tweede helft de meeste aanvalsdrift. Lille daarentegen kon de Brugse verdedigers amper in verlegenheid brengen. Na de rust was Badji tweemaal dicht bij de 2-0. Eerst miste hij op een haar na een voorzet en daarna loodsten De Ketelaere en Okereke met enkele slimme tikjes de Senegalees door de Franse verdediging. Het schot van Badji spatte evenwel uiteen op de paal.

Uiteindelijk viel de 2-0 toch. Dennis werd met een knappe pass diepgestuurd. De Nigeriaan behield het overzicht en legde af op Schrijvers. Die schoot hoog in doel binnen. Opnieuw Schrijvers dus die ook tegen Deinze scoorde. Club toonde meer automatismen dan Lille en won met twee knappe doelpunten verdiend tegen de nummer vier van het afgelopen seizoen in de Ligue 1. Blauw-zwart lijkt klaar voor de bekerfinale op 1 augustus tegen Antwerp.

Opstelling Club Brugge: Mignolet, Kossounou, Mechele, Ricca (61′ Balanta), Sobol, Rits, Vormer, Vanaken, De Ketelaere (73′ Dennis), Okereke (73′ Schrijvers), Badji (61′ Krmencik).

Opstelling LOSC: Maignan, Djalo, Fonte, Simbakoli, Araujo, Celik, Lihadji, Andre, Soumare, Mandava, Bradaric.

Doelpunten: 10′ Rits, 77′ Schrijvers.