Club Brugge is Europees uitgeschakeld na een gelijkspel bij Midtjylland

Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Club Brugge bleef donderdagavond steken op een 1-1-gelijkspel in Denemarken en dat was onvoldoende voor kwalificatie voor de 1/16de finales.

De Bruggelingen wisten op voorhand wat hen te doen stond om Europees te overwinteren. Enkel een zege in Midtjylland volstond voor kwalificatie voor de 1/16de finales van de Europa League. Michel Preud’homme wijzigde zijn ploeg op vier plaatsen in vergelijking met het team dat afgelopen zondag won van Charleroi. Oscar Duarte, Boli Bolingoli, Claudemir en Abdoulay Diaby ruimden plaats voor Brandon Mechele, Davy De fauw, Ruud Vormer en José Izquierdo. Bij Midtjylland stonden twee andere spelers in de basis in vergelijking met de heenwedstrijd. Pusic en Rømer speelden in plaats van Rasmussen en Bak.

Opnieuw Sisto

Blauw-zwart begon traag aan de wedstrijd en liet het commando over aan de thuisploeg, die daar aanvankelijk weinig kansen uit kon puren. Iets voorbij het kwartier mocht Club Mechele wel dankbaar zijn dat hij met een tackle nog kon verhinderen dat Pusic alleen voor Bruzzese kwam. Een klein kwartier later klom Midtjylland wel verdiend op voorsprong. Sisto, die eerder ook al scoorde in het Jan Breydelstadion, zag zijn voorzet over Bruzzese in doel waaien. Het eerste schot op doel van de bezoekers kwam er pas op het half uur, maar Vazquez mikte recht op doelman Andersen. Ook Izquierdo kon nog eens trappen, maar de Colombiaan zag zijn schot naast hobbelen.

© BELGA

Sterke Refaelov

Preud’homme hield tijdens de rust Gedoz in de kleedkamer en bracht Refaelov in de ploeg. Dat zorgde meteen voor meer schwung in het elftal. Na vijf minuten lag de Israëliër al bijna aan de basis van de gelijkmaker, toen De fauw kon koppen na een voorzet van Refaelov, maar Andersen pakte uit met een geweldige parade en op de lijn werd de bal nog gered door Rømer. De Bruggelingen waren duidelijk gretiger uit de kleedkamer gekomen en op het uur schakelde Preud’homme over op een 4-4-2 door Pereira in de ploeg te brengen. Zes minuten na die wissel viel de 1-1. Meunier kreeg alle ruimte van de wereld om voor te zetten en Vossen verschalkte de Deense doelman met een overhoekse kopbal.

Vijf op zestien

Club ging nog op zoek naar de 1-2 en zelfs Engels werd nog in de strijd geworpen. Voor de verdediger waren het zijn eerste minuten in meer dan een jaar. De Bruggelingen zorgden nog een paar keer voor gevaar in het Deense strafschopgebied, maar scoren zat er niet meer in. Midtjylland overwintert zo in Europa voor het eerst in de clubgeschiedenis, Club Brugge blijft achter met vijf op zestien en is uitgeschakeld. Het moet zich nu concentreren op de competitie en de Belgische beker, waarin nu met achtereenvolgens Standard, Westerlo, Anderlecht en KV Kortrijk nog drukke weken aanbreken voor de winterstop.