Club Brugge huurt Percy Tau voor één seizoen

© belga
Redactie KW

De 25-jarige Zuid-Afrikaanse aanvaller wordt voor één seizoen geleend van Premier League-team Brighton & Hove Albion, zo maakte Club Brugge maandagochtend bekend.

De Zuid-Afrikaan speelde vorig seizoen al in België, op uitleenbasis bij Union Saint Gillis. Hij was er erg beslissend en maakte 26 doelpunten in 35 wedstrijden. Hij werd door zijn collega-voetballers verkozen tot ‘Speler van het Jaar’ in de Proximus League.

Tau, zestienvoudig international, was vorige maand met zijn land nog actief op de Africa Cup in Egypte. Zuid-Afrika ging er in de kwartfinales uit tegen Nigeria. Tau speelde in alle vijf de wedstrijden van Zuid-Afrika de volle negentig minuten.

Voor Club Brugge is Tau de zesde inkomende transfer. Eerder verzekerden de Bruggelingen zich al van de diensten van verdedigers Simon Deli (Slavia Praag), Odilon Kossounou (Hammarby) en Eduard Sobol (Shakhtar Donetsk), buitenspeler Amadou Sagna (Cayor Foot) en aanvaller David Okereke (Spezia). Aan uitgaande zijde verlieten onder meer Stefano Denswil (Bologna) en Wesley Moraes (Aston Villa) de club.

(Belga)