Club Brugge houdt eerste veldtraining van het nieuwe seizoen

© (Foto Belga)
Redactie KW

Landskampioen Club Brugge heeft maandagvoormiddag zijn eerste training van het nieuwe seizoen afgewerkt. Coach Philippe Clement verwelkomde Hans Vanaken, Ruud Vormer en co. in het oefencomplex van blauw-zwart in Westkapelle.

Na de medische testen op vrijdag en zaterdag volgde maandag de eerste veldtraining onder leiding van Clement in het Belfius Basecamp, met respect voor de regels rond social distancing.

De spelersgroep is vooralsnog zo goed als ongewijzigd. Simon Deli ontbrak. De verdediger is wegens problemen met zijn vlucht nog in zijn vaderland Ivoorkust.

Kaveh Rezaei en Amadou Sagna, tot voor kort uitgeleend aan respectievelijk Charleroi en KV Oostende, maakten wel hun opwachting. Beloften Noah Aelterman, Thomas Van Den Keybus, Siemen Voet en Senne Lammens krijgen hun kans in de voorbereiding.

De van Galatasaray gehuurde Mbaye Diagne is er na zijn fratsen uiteraard niet meer bij. Percy Tau, die tot 30 juni gehuurd wordt van Brighton, was eveneens afwezig. Het is niet duidelijk of de Zuid-Afrikaan ook nog komend seizoen voor blauw-zwart zal aantreden. Jordi Vanlerberghe, Cyril Ngonge, Karlo Letica en Guillaume Hubert verschenen niet op het oefenveld, ze zijn overbodig.

Vrijdag maakte Club Brugge bekend dat alle 24.000 abonnementen voor komend seizoen al verkocht zijn, ondanks de onzekerheid over komend seizoen door het coronavirus.

De komende weken ligt de focus op de finale van de Beker van België tegen Antwerp. Die vindt op 1 augustus plaats in het Koning Boudewijnstadion.

Het oefenprogramma van blauw-zwart wordt eind deze week bekendgemaakt. Maandagmiddag worden de wedstrijdshirts voor het komende seizoen onthuld.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier