Blauw-zwart mist immers zijn aanvoerder Ruud Vormer, die in Madrid met twee keer geel van het veld moest en wegens beledigend taalgebruik ten aanzien van de referee voor drie wedstrijden geschorst werd door de UEFA. Een beslissing waartegen Club in beroep ging, maar dat beroep werkt niet opschortend en dus speelt de Nederlander dinsdag niet tegen PSG.

De meest voor de hand liggende oplossing is Eder Balanta brengen, maar de Colombiaan is een maand buiten strijd geweest met een spierscheur en traint nog maar pas terug mee. "Ik wil niet denken aan problemen, enkel aan oplossingen", vertelde Clement maandag. "Met Vormer moeten we onze kapitein en aanjager op het middenveld missen, terwijl Balanta pas terugkomt uit blessure. Vandaag/maandag heeft hij de volledige training volgemaakt, maar de dag voor de wedstrijd stelt zo'n oefensessie natuurlijk niet veel voor. Hetzelfde geldt voor Matej Mitrovic: pas dinsdag volgt er een beslissing van de medische staf. Het ligt dus eerder in hun handen."

Wat Matej Mitrovic betreft, neemt de medische staf van Club Brugge pas dinsdag een beslissing. © BELGA

Als Balanta toch speelt, schuift Mats Rits een rij hoger naar de positie van Vormer en moet er voor het overige niet al te veel gewijzigd worden. Een andere mogelijkheid is Siebe Schrijvers een rijtje achteruit zetten naar de driehoek op het middenveld. Schrijvers startte vrijdag al verrassend in Moeskroen, maar worstelt al sinds het seizoensbegin met de vorm en kon ook op Le Canonnier niet overtuigen. De derde en minst voor de hand liggende oplossing is Odilon Kossounou aan de aftrap brengen. Op Moeskroen kwam de Ivoriaan in het slot Vormer al vervangen. Clement bewees eerder al dat hij durft te verrassen: tegen Galatasaray mochten Mitrovic, Rits, Krépin Diatta en Dennis plots starten. Brandon Mechele, Balanta en Percy Tau verdwenen toen naar de bank.

De opvallendste afwezige in de 22-koppige wedstrijdselectie is Galatasary-huurling Mbaye Diagné. © BELGA

De opvallendste afwezige in de 22-koppige wedstrijdselectie is Galatasary-huurling Mbaye Diagné. "Van hem heb ik de voorbije dagen op training gewoon te weinig gezien", was Clement daarover kort. De Brugse coach kan zich dat ook permitteren, want in tegenstelling tot centraal op het middenveld is de weelde voorin bij de Bruggelingen groot.

(BELGA)