Club Brugge geen kandidaat meer voor zitje in Raad van Bestuur Pro League

© belga
Redactie KW

De Pro League houdt na een turbulent seizoen dinsdag zijn laatste Algemene Vergadering voor het zomerreces. Er moeten nog een aantal belangrijke onderwerpen afgeklopt worden, zoals de modaliteiten van het tv-contract met Eleven Sports. Maar er heerst ook opnieuw verkiezings- en degradatiekoorts binnen de Pro League. Club Brugge besliste maandagavond dat het zich terugtrekt voor een zitje in de Raad van Bestuur.

De Algemene Vergadering van de Pro League stemt dinsdag over acht zeteltjes binnen de Raad van Bestuur. Liefst acht van de huidige mandaten lopen af. Enkel 1B-vertegenwoordiger Philippe Bormans (Union SG) is veilig, maar de vier vertegenwoordigers van de G5 (Marc Coucke/Anderlecht, Michel Louwagie/AA Gent, Vincent Mannaert/Club Brugge en Bruno Venanzi/Standard) en de vier vertegenwoordigers van de K11 (Mehdi Bayat/Charleroi, Joseph Allijns/KV Kortrijk, Eddy Cordier/Zulte Waregem en Patrick Orlans/Oostende) moeten vervangen worden. Maandagavond liet Vincent Mannaert per mail weten dat Club Brugge zich terugtrekt bij de verkiezing.

De Algemene Vergadering was initieel gepland op 12 juni, maar werd op vraag van de K11 – de officieuze vereniging van de elf kleine 1A-clubs – uitgesteld naar 29 juni en later naar 7 juli. Door de verschillende lopende procedures was het onduidelijk hoe het seizoen 2020-2021 er zal uitzien. Daarom vroeg de K11 toen al om uitstel, tot er juridisch meer duidelijkheid is. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier