Blauw-zwart telt na zes speeldagen in play-off 1 vijf punten voorsprong op de rivaal uit de hoofdstad. Als de troepen van Leko ook tegen Anderlecht hun ijzersterke thuisreputatie waarmaken, kan het vijftiende kampioenschap voor Club zondag omstreeks 16.15 uur zo goed als binnen zijn. Een driepunter volgende week donderdag in Charleroi staat dan sowieso gelijk aan de titel.

Bij een draw of een zege van paars-wit zet Club de champagne best nog niet koud. Zelfs Standard, voorlopig dé ploeg van play-off 1, kan dan nog een rol gaan spelen. Als de Rouches zondagavond (18 uur) voor eigen publiek de overwinning pakken tegen KRC Genk, is ook de bekerwinnaar nog niet uitgeteld.

West-Vlaamse derby

In poule A van play-off 2 trekt leider Zulte Waregem zaterdag in de vooravond (18 uur) naar eerste achtervolger Kortrijk. Essevee telt in het klassement vier punten voorsprong op de Kerels. Een driepunter in het Guldensporenstadion betekent voor Dury en co zo goed als zeker de groepswinst.

De zevende speeldag wordt zondagavond (20 uur) afgesloten in het Olympisch Stadion van Beerschot Wilrijk, dat Oostende ontvangt.

(Belga)