Clement reageert na gelijkspel: “Ik snap het niet goed”

© (Foto Belga)
Redactie KW

Club Brugge speelde geen al te beste partij maar is desondanks toch ontgoocheld over de puntendeling. Coach Clement was niet te spreken over de bewuste penaltyfase in het absolute slot waardoor Brugge de zege door de neus geboord zag

“In een voetbalwedstrijd gaat het altijd over het resultaat en op dat gebied is het natuurlijk een teleurstelling. Ik heb de beelden van die tweede strafschop al bekeken en ik kan mijn spelers niet uitleggen waarom het penalty is. Volgens mij moet je bij twijfel niet zelf beslissen maar de VAR laten kijken. Ook bij de eerste strafschop was dat zo. Verder snap ik ook niet waarom de strafschop wordt gegeven na het bekijken van de beelden. De lijnrechter gaf nochtans zelf aan dat het geen strafschop is. Ik snap het niet goed.”

Over de wedstrijd zelf had de coach het volgende te vertellen: “Ik heb twee ploegen gezien die willen voetballen. Beide elftallen hebben een aantal jonge spelers tussen de lijnen staan. Het was niet altijd academisch maar ik zag veel strijd. Zowel Mechele als Deli namen een aantal keren te veel risico in de opbouw. Bij de rust werd dit dan bijgestuurd. Maar ik wil een ploeg die initiatief neemt en dan horen fouten daar wel eens bij. Maar binnen drie maanden spreken we niet meer over de wedstrijd zelf maar enkel over de uitslag en dan kunnen we met die 1-1 niet tevreden zijn.”

Standard-coach Montanier zag een aantal goede mogelijkheden voor zijn ploeg: “In een intense en evenwichtige wedstrijd kregen we heel wat kansen. In de tweede helft duwden we het gaspedaal in en uiteindelijk kregen we een verdiend punt. Hoe meer we tegen dit soort ploegen spelen, hoe meer ervaring onze jongeren zullen opdoen en hoe beter we zullen spelen.”

(JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier