Brugse beloften openen met gelijkspel tegen Genoa dankzij goals van Brodic en Fadiga

De beloften van Club Brugge hebben dinsdag in La Spezia in hun eerste wedstrijd op de befaamde Viareggio Cup 2-2 gelijkgespeeld tegen Genoa.

Het tornooi kon niet beter beginnen voor Club. Al na 7 minuten kreeg het een strafschop, vakkundig omgezet door Fran Brodic (foto). De Italianen knokten zich opnieuw in de wedstrijd en kwamen kort voor rust langszij via Asencio. Tot overmaat van ramp stond Club Brugge nog voor de pauze met tien man, nadat Laurent Lemoine zijn tweede geel kreeg.

De troepen van Sven Vermant moesten het initiatief in de tweede helft aan Genoa laten, maar een sterke Teunckens hield de Italianen van een voorsprong. Net voor affluiten zag Genoa zijn aanvalslust dan toch beloond: Bruzzo zorgde met een vrije trap voor de 1-2. De Italiaanse vreugde was van korte duur want in extremis bracht Noah Fadiga, zoon van ex-Bruggeling Khalilou Fadiga, Brugge nog op gelijke hoogte.

Donderdag neemt Brugge het in Quarrata in zijn tweede wedstrijd op tegen Parma, zondag volgt Cagliari. In 2015 haalden de beloften van Club de achtste finales, vorig jaar namen ze niet deel.