Beloften Club Brugge verslaan Anderlecht en mogen naar bekerfinale

De wedstrijd eindigde op 1-2. © Twitter Club Brugge/L.Fr.Dr

De Brugse beloften hebben in één week tijd Anderlecht twee keer verslagen. Via Openda en Ngonge werd de derde bekerfinale in vijf jaar tijd verwezenlijkt.

Coach De Mil stuurde een jonge ploeg het veld op in het oefencomplex van Anderlecht in Neerpede. Anderlecht startte het sterkst en stelde doelman Alfieri enkele keren op de proef. Even voor rust was het dan raak voor Club: Openda ontfutselde de bal net voor het strafschopgebied en pegelde beheerst binnen.

In de tweede helft op het uur lanceerde Tanghe met een verre bal Openda, die de bal doorgaf aan Ngonge. Hij miste niet en Club kwam verdiend op 0-2. De Brugse verdediging neutraliseerde elke poging van de Brusselaars, maar kwam wel met tien te staan toen Tanghe een rode kaart kreeg. Anderlecht rook zijn kans: het trof de paal en scoorde via Bukari de aansluitingstreffer een kwartier voor tijd.

Op het einde van de match bleef de stand 1-2. De beloften van Club Brugge spelen zo opnieuw de finale van de U21 beker van België, thuis tegen Genk, dat Standard uitschakelde.