Beloften Club Brugge grijpen naast de beker

De beloften van Club Brugge speelden hun derde bekerfinale in vijf jaar tijd. De ploeg van trainer Rik De Mil moest in de finale in het Jan Breydelstadion echter de duimen leggen voor KRC Genk.

Club zorgde voor het eerste gevaar, maar Openda en Van Oudenhove konden hun pogingen niet kadreren. Aan de overzijde wist ook Genk gevaarlijk te zijn, maar het doelhout hield Dante Vanzeir van een voorsprong. Maar iets voorbij halfweg de eerste helft was het wel raak voor diezelfde Vanzeir: 0-1. Maar Club kon nog voor de rust gelijkstellen via Openda, die Coucke kansloos liet.

De thuisploeg kwam het best uit de kleedkamers. Via Openda kwam de bal bij Baiye, maar hij kon niet verzilveren. Tien minuten in de tweede helft was het wel prijs. Opnieuw Openda schotelde Ngonge de bal voor. De zoon van ex-Harelbekenaar Michel Ngonge faalde niet: 2-1. De voorsprong was echter van korte duur, want iets voorbij het uur kon Vanzeir de bordjes opnieuw in evenwicht hangen. Even later zorgde Sabak voor een nieuwe bezoekende voorsprong. Club ging nadien nog verwoed opzoek naar de gelijkmaker, maar die kwam er niet meer. Zo gaat de beker mee naar Genk.

(BV – foto Bart)

Club Brugge – KRC Genk 2-3

Club Brugge: Alfieri, Karkache, Tanghe, Schoonbaert, Fadiga (72′ Vanhaecke), Matondo (82′ Cambier), Baiye, Declerck, Van Oudenhove, Ngonge (70′ De Cuyper), Openda.

KRC Genk: Coucke, Lathouwers, Seigers, Adewoye, Khammas, Zebli, Reyners, Sabak, Zhegrova (46′ Bertaccini), Vanzeir, Benson.

Doelpunten: 24′ Vanzeir 0-1, 40′ Openda 1-1, 55′ Ngonge 2-1, 62′ Vanzeir 2-2, 66′ Sabak 2-3.