Arnaud Danjuma Groeneveld heeft eerste selectie voor Nederland beet, geen plaats voor Vormer

De aanvaller scoorde deze week ook voor het eerst in de Champions League. © BELGA
Redactie KW

Arnaut Danjuma Groeneveld mag zich voor het eerst Nederlands international noemen. Bondscoach Ronald Koeman nam de 21-jarige aanvaller van Club Brugge op in zijn kern voor de tweede groepswedstrijd uit de Nations League tegen Duitsland (13/10) en de oefenderby tegen België (16/10).

De 21-jarige Groeneveld verhuisde in de zomer van NEC naar Club Brugge en hij veroverde bij de landskampioen direct een basisplaats. De aanvaller maakte al vier doelpunten in de Jupiler Pro League en scoorde deze week ook voor het eerst in de Champions League, met een prachtig afstandsschot tegen Atlético Madrid. Blauw-zwart verloor de partij in de Spaane hoofdstad wel met 3-1.

Koeman nam in zijn selectie voor het tweeluik nog drie andere debutanten op: de PSV’ers Steven Bergwijn, Pablo Rosario en Denzel Dumfries. Ruud Vormer, Groenevelds ploegmaat bij Club, kreeg deze keer geen uitnodiging.

Nederland verloor in september zijn eerste partij van de Nations League in Frankrijk. Op bezoek bij de wereldkampioen werd het 2-1.

(Belga)