Na de uitstekende prestatie van vorige week op Charleroi sleutelde trainer Ivan Leko zo weinig mogelijk aan zijn basiselftal. Alleen achterin moest Saulo Decarli geblesseerd afhaken. Benoît Poulain, die na een spierscheur opnieuw fit was, nam zijn plaats in.

Bij AA Gent voerde interimcoach Peter Balette wel enkele opvallende wijzigingen door. Recordaankoop Andrijasevic zat niet in de selectie en Dussenne moest plaats maken voor Mitrovic, die uit blessure terugkeerde. Ook Jaremtsjoek moest zich tevreden stellen met een plaatsje op de bank. Dejaegere en Sylla stonden terug in de basis.

Andermaal sterke start van Club

De thuisploeg ging verder op het elan van vorige week en opende sterk. Via een steekpass van Vanaken kon Vormer infiltreren in de Gentse zestien. Hij ging iets te snel liggen, maar het leer kwam wel nog bij Limbombe terecht, die in het zijnet besloot. Een paar minuten later mocht Vanaken vrij naar binnen snijden aan de rand van de zestien. Hij speelde Wesley vrij, maar zijn schot verdween een metertje naast het bezoekende doel.

© BELGA

Gent knokte zich in de partij en via Simon versierde het ook een eerste kans(je). De Nigeriaan zette zich goed door op links, maar zijn voorzet werd net voor de neus van Sylla nog ontzet. Het sein voor de Buffalo's om door te drukken. Enkele minuten later was Sylla de man van de actie. Via Simon kwam het leer bij Asare terecht, die hoog over trapte.

Net toen AA Gent steeds beter in de wedstrijd kwam, was het blauw-zwart dat aan de overzijde de score opende. Dennis werd aan de rand van de zestien in de tang genomen door twee Gentse verdedigers. Assistenkoning Vormer eiste de vrije trap op en schilderde het leer op het hoofd van Dennis, die van dichtbij de 0-1 voorbij Kalinic kon koppen. Club duwde door en versierde meteen na de openingsgoal een drietal goede kansen om de score te verdubbelen. Wesley probeerde het eerst vanop 25 meter, maar zijn poging vloog maar nipt naast. Ook Vanaken en Limbombe waren nog dicht bij de verdubbeling, maar ook hun pogingen misten het kader.

Geen 2-0, maar 1-1

Club zou die gemiste kansen even later extra betreuren, want Gent profiteerde optimaal van een uitschuivertje van Horvath. Een schijnbaar ongevaarlijke lange bal van Dejaegere kon door op die manier door Kubo makkelijk in een leeg Brugs doel verlengd worden.

© BELGA

De gelijkmaker inspireerde de bezoekers duidelijk: Asare mocht vlak na het halfuur wel heel ver oprukken vanop links. Hij speelde Kubo aan in de zestien, die zich knap vrijkapte en vanuit een scherpe hoek de paal trof.

We zaten ondertussen naar een erg genietbare partij met veel intensiteit en wisselende kansen te kijken. Aan de overzijde kwam Dennis tot een schotje, maar Kalinic kon makkelijk oprapen. Mechele redde dan weer de Brugse meubelen. Na balverlies van Vanaken kon hij een schot van Sylla in extremis nog afblokken. Het slotakkoord van de eerste helft was voor Wesley. Hij kopte een vrije trap van Vormer richting doel, maar zijn poging belandde over.

Licht Gents overwicht, maar nieuwe Brugse voorsprong

© BELGA

Na de pauze kregen we een evenwichtige openingsfase voorgeschoteld, waarbij het spel goed op en neer ging, maar zonder echt doelgevaar. Dat kwam er uiteindelijk via de voet van Dion Cools, maar zijn poging werd afgeblokt door Mitrovic.

Gent eiste stilaan meer en meer het balbezit op en stond met veel lef te voetballen. Maar het was toch de thuisploeg dat de eerste grote kans van de tweede helft versierde. Vanaken zette zich knap door tussen enkele Buffalo's en haalde vanop de rand van de zestien uit. Kalinic ranselde de bal uit zijn linker benedenhoek.

Even later was het dan toch raak. Dion Cools werd uitstekend vrijgespeeld door Vormer. Zijn schot verdween onder Kalinic door tegen de touwen: 2-1. Veel veranderde de nieuwe Brugse voorsprong niet aan het spelbeeld. Gent behield het veldoverwicht, maar kwam nauwelijks tot kansen. Het was aan de overkant Diaby die knap werd vrijgespeeld in de bezoekende zestien, maar hij miste zijn schot.

Secuur verdedigend werk levert zege op

© BELGA

Ook in de slotfase hadden de Gentenaars de grootste moeite om kansen te versieren. De ingevallen Vossen kon op aangeven van Vanaken de match beslissen, maar zijn schot was te zwak om Kalinic in verlegenheid te brengen. Op een strakke voorzet van Cools was de Limburger even later weer dicht bij de 3-1, maar zijn overhoekse kopbal verdween net naast. In blessuretijd hield de Brugse defensie - ondanks de bezoekende druk - zonder al te veel problemen stand.

Club Brugge blijft zo stevig aan de leiding en duikt met een goed gevoel de interlandonderbreking in. AA Gent blijft achter met zes punten en moet voorlopig vooral naar onderen blijven kijken.

Club Brugge - AA Gent 2-1.

Doelpunten: 16' Dennis 1-0, 23' Kubo 1-1, 71' Cools 2-1.

Club Brugge: Horvath, Poulain, Wesley (79' Vossen), Limbombe (84' De Bock), Vanaken, Cools, Denswil, Vormer, Nakamba, Dennis (75' Diaby), Mechele.

AA Gent: Kalinic, Gigot, Verstraete, Sylla, Mitrovic, Dejaegere (75' Marcq), Asare, Simon (75' Kalu), Kubo, Esiti, Milicevic (83' Chakvetadze).

Gele kaarten: 30' Nakamba, 37' Esiti, 88' Vanaken.

Scheidsrechter: Vertenten.