Club Brugge zet matig Racing Genk opzij met 2-0

© BELGA
Redactie KW

Club hield woensdagavond de drie punten thuis en wordt zo voor minstens 24 uur leider in play-off 1.

Ondanks de nederlaag van afgelopen zaterdag op het veld van Zulte Waregem koos Michel Preud’homme toch voor dezelfde elf spelers. Bij Racing Genk voerde Emilio Ferrera wel heel wat wijzigingen door in vergelijking met de match tegen Standard. Derrick Tshimanga, Julien Gorius, Jeroen Simaeys en Thomas Buffel begonnen op de bank en hun plaats werd ingenomen door Brian Hamalainen, Bennard Kumordzi, Ngcongca Anele en Ilombe Mboyo. Voor de aftrap werd Jonathan Blondel, die al tien seizoenen bij Club speelt, gehuldigd door de Brugse supporters. De klassieker Hey Jude werd voor de gelegenheid omgevormd tot Hey Joe.

Weinig kansen

In de eerste vijf minuten leken de bezoekers de bovenhand te hebben, maar daarna nam Club de controle over. Racing Genk werd op een bepaald moment zelfs volledig teruggedrukt op zijn eigen helft, al kreeg doelman Laszlo Köteles al bij al weinig werk op te knappen. Als de Limburgers dan toch eens over de middellijn kwamen, was het wel alle hens aan dek bij de thuisploeg. Na half uur ontsnapte Vadis Odjidja zelfs aan rood na een venijnige trap op de enkel van Siebe Schrijvers. In de laatste vijf minuten kwamen dan toch de eerste echte kansen voor Club, maar Lior Refaelov en Tom De Sutter trapten over.

Rood voor Kumordzi

Club kwam gedreven uit de kleedkamer en Racing Genk probeerde de Brugse storm tegen te houden door opzichtig tijd te rekken, tot grote ergernis van Michel Preud’homme en zijn assistenten, die meermaals verhaal gingen halen bij de vierde scheidsrechter. De eerste grote kans was toch voor de bezoekers. Ilombe Mboyo bracht voor tot bij Jelle Vossen, wiens schot van de lijn gekeerd werd door Thomas Meunier. Na twintig minuten in die tweede helft werd Bennard Kumordzi met zijn tweede gele kaart van de avond van het veld gestuurd. Vijf minuten later kreeg Thomas Meunier een unieke kans om Club op voorsprong te brengen, maar de rechtsachter kopte recht in de handen van de Genkse doelman.

Jørgensen breekt de ban

Club bleef nu druk ontwikkelen en Genk moest achteruit. Eerst kopte Tom De Sutter nog op de lat, maar op de daaropvolgende hoekschop was het wel raak. Jesper Jørgensen nam de bal in één tijd en Köteles had geen verhaal. Club rook bloed en nauwelijks één minuut na het doelpunt kopte Oscar Duarte op de lat. Tien minuten voor affluiten kreeg Jørgensen nog een mooie kans op een tweede doelpunt, maar zien plaatsbal verdween net naast het doel. Genk dreigde nog tweemaal voor Ilombe Mboyo, maar twee minuten voor affluiten nam Tom De Sutter alle twijfels weg. Met zijn tweede goal in vijf dagen zette de spits de eindstand op het bord. Dankzij die overwinning is Club minstens tot donderdagavond leider in play-off 1.

(KPL)

Doelpunten: 71′ Jørgensen (1-0); 88′ De Sutter (2-0).

Club Brugge: Ryan, De Bock, Duarte, Engels, Meunier, Simons, Jørgensen, Odjidja (81′ Gudjohnsen), Refaelov, De Sutter (89′ Dierckx), Lestienne (84′ Sobota).

KRC Genk: Köteles, Hamalainen, Mbodji (71′ Simaeys), Koulibaly, Anele, Camus, Kumordzi, Gerkens, Schrijvers (68′ Gorius), Mobyo, Vossen (61′ Cisse).

Gele kaarten: Duarte, Simaeys.

Rode kaart: Kumordzi (2x geel).

Scheidsrechter: Jérôme Efong Nzolo.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.