Club Brugge wint zijn eerste wedstrijd als kampioen in Waregem

Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Club Brugge boekte donderdagavond een 0-2-zege in het Regenboogstadion van Zulte Waregem. Jelle Vossen en Wesley Moraes scoorden de doelpunten.

In zijn eerste wedstrijd als regerend kampioen ging Club Brugge donderdagavond op bezoek bij Zulte Waregem. In de reguliere competitie verloor blauw-zwart nog met 2-0 in het Regenboogstadion. Michel Preud’homme gooide voor deze trip zijn hele ploeg door elkaar. Slechts drie spelers die er afgelopen zondag bij waren in de titelmatch tegen Anderlecht behielden hun basisplaats. Sébastien Bruzzese, Davy De fauw, Brandon Mechele, Boli Bolingoli, Sander Coopman, Felipe Gedoz, Leandro Pereira en Jelle Vossen kregen nog eens hun kans van bij de aftrap. Bij Zulte Waregem had Franky Dury weinig reden tot wisselen na de zege tegen AA Gent. Clubhuurling Nikola Storm kwam in de plaats van Alessandro Cordaro.

Opener van Vossen

Door de vele huldigingen op het veld begon de wedstrijd met tien minuutjes vertraging. De supporters kregen in de eerste helft hoofdzakelijk een eindeseizoenswedstrijd te zien. Na een kwartier werd Vossen wel knap door de buitenspelval geloodst door Coopman en oog in oog met Bossut miste de Limburger niet. Ook Pereira kreeg nog een mooie kans, maar hij miste zijn kopbal volledig. Ook Vanaken kwam nog eens voor de doelman, maar kon ook niet scoren. Zulte Waregem plaatste daar enkele schoten vanuit de tweede lijn tegenover. Ook een vrije trap van Kaya was nog gevaarlijk, maar niemand kon de bal in doel verlengen.

© BELGA

Moraes maakt het af

Preud’homme haalde aan de rust Pereira naar de kant en gooide Moraes in de strijd, maar ook in de tweede helft viel weinig te beleven. Net voor het uur werd De Ridder wel met een tweede gele kaart van het veld gestuurd na een tackle op Coopman. Even later waren de bezoekers dicht bij een tweede treffer, maar Gedoz, Vanaken, Vossen én Moraes raakten in één en dezelfde fase niet voorbij Bossut. Een kwartier voor affluiten was Leye dicht bij de gelijkmaker. Het moeilijkste werk leek gedaan voor de Senegalees, maar Mechele bracht redding op de lijn. Nauwelijks twee minuten later viel de beslissing aan de overkant. Vossen wachtte net lang genoeg om zijn maatje Moraes aan te spelen en die maakte er van dichtbij 0-2 van.

Negen punten voorsprong

Club Brugge heeft dankzij deze zege het doel van 20 punten bereikt. Het heeft er nu zelfs 21. Door de zware nederlaag van Anderlecht in Genk heeft blauw-zwart nu zelfs negen punten voorsprong op zijn eerste achtervolger. Zondag sluiten de Bruggelingen het seizoen af met een galawedstrijd tegen KV Oostende. Dan zal Preud’homme wellicht wél opnieuw zijn sterkste elf aan de aftrap brengen.