Club Brugge wint stadsderby met 0-2

© belga
Redactie KW

Een efficiënt Club Brugge klopt stadsgenoot Cercle dankzij twee mooie doelpunten. Woensdag wacht het Turkse Galatasaray in de Champions League.

In het Jan Breydelstadion werd in de geschiedenis van beide Brugse ploegen voor de 156ste keer een derby gespeeld. De aftrap, werd tussen de gezangen en enkele vuurpijlen door, gegeven door gewezen Cerclespeler Xavier Mercier.

Bij Cercle Brugge werden drie wijzigingen doorgevoerd in vergelijking met de vorige speeldag in Gent. Ueda, Hazard en Coulibaly begonnen op de bank. In hun plaats kwamen Taravel, Panzo, als een van de laatste nieuwkomers en Engels jeugdinternational, en Donsah. Ook bij Club Brugge waren er wijzigingen. Rits moest in het middenveld zijn plaats afstaan aan Balanta, op de flank kwam Dennis in de plaats van Tau.

In de aanvangsfase kon Cercle twee keer tegenprikken. Gory durfde niet zelf te schieten, Saadi kreeg voorin echter geen aanspeelpunt en daarna kwam Mignolet met een goede tussenkomst. Op het kwartier was er bij Club een goede voorzet van Vormer, Dennis kopte naast. Tot dan kregen we weinig doelgevaar. Halfweg de eerste helft was er wel een plaatsbal voor groen-zwart van Kouamé, maar die ging naast. Enkele minuten later mocht Club twee hoekschoppen nemen, maar kon daar ondanks het veldoverwicht weinig mee doen.

Club Brugge wint stadsderby met 0-2
© BELGA

Iets voorbij het halfuur was er een knappe aanval van Club waar de Cercledefensie alleen maar naar kon kijken. Diatta werkte een een-twee tussen Vormer en Vanaken in doel en 0-1. Kort daarna was er meteen een zeer goede mogelijkheid voor Saadi. Op een verre bal van Dabila kwam de spits alleen voor Mignolet. De keeper van Club deed zijn werk en maakte zich goed breed, maar eigenlijk moest die bal erin voor Cercle. Kort voor de rust moest de doelman zich nogmaals onderscheiden op een schot van Biancone en schoot Peeters naast. Zo ging Club na een klasseflits en een goede Mignolet met 0-1 de rust in.

Bij aanvang van de tweede helft koos Clement voorin voor Openda. Hij kwam in de plaats van Okereke en die kreeg meteen een goede doelkans, zijn kopbal ging net over het doel. Aan de overzijde mocht Gory doorheen de Clubdefensie snijden, maar werd foutief afgestopt. De vrije trap van Peeters werd door Mignolet uit zijn doelvlak gebokst. Bij Club liet men zich op het uur nog eens zien. Eerst was er een redding nodig van Badiashile op een kopstoot van Deli, maar in de fase die daarop volgde schoot Dennis vanuit een zeer scherpe hoek de 0-2 in doel.

Club bleef nu doordrukken en ook Vanaken mocht scoren nadat Dennis wel vrij gemakkelijk kon voorzetten. De goal werd echter door de VAR afgekeurd na voorafgaand buitenspel van diezelfde Dennis. In de slotfase schoot Panzo, de misschien wel verdiende eerredder op de paal en trapte Openda voor Club in de toegevoegde tijd over doel.

Club Brugge wint stadsderby met 0-2
© BELGA

Cercle kon in de eerste helft weerwerk bieden, maar moest dan het spel ondergaan. Club won de derby met 0-2 en blijft op een punt van leider Standard. Cercle ziet onderin Eupen en Waasland-Beveren, beiden een gelijkspel, dichterbij komen.

(AC)

Cercle Brugge- Club Brugge 0-2.

Cercle Brugge: Badiashile, Biancone, Taravel, Panzo, Fiore, Kouamé, Dabila, Peeters, Donsah (71′ Balikwisha), Saadi (55′ Foster), Gory.

Club Brugge: Mignolet, Mata, Mechele, Deli, Ricca, Vormer, Balanta, Vanaken, Dennis, Okereke (46′ Openda), Diatta (78′ Van Der Brempt).

Doelpunten: 32′ Diatta 0-1, 60′ Dennis 0-2.

Gele kaarten: 13′ Biancone, 53′ Mata, 61′ Dennis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier