Club Brugge verstevigt leiderspositie na eenvoudige zege op Beerschot

Noa Lang (Club Brugge) tijdens de match tegen Beerschot.©BRUNO FAHY BELGA
Noa Lang (Club Brugge) tijdens de match tegen Beerschot.©BRUNO FAHY BELGA
Redactie KW

Leider Club Brugge werd andermaal de winnaar van het weekend na een eenvoudige zege op Beerschot. Na een verschroeiende openingsfase zorgden Dost en Koussounou al snel voor een comfortabele dubbele voorsprong. Lang legde uiteindelijk de 0-3 eindstand vast. In het klassement bedraagt de voorsprong op nummer twee Genk al zeven punten.

Clement stelde dezelfde elf namen op die vorige week naar een overwinning zwoegden op Sint-Truiden. Nog steeds geen geschorste Vanaken. Ook woensdag tegen Oostende moet hij nog vanuit de tribune toekijken. Er waren wat twijfels over de fysieke paraatheid van Bas Dost, maar na een aangepast programma raakte hij toch speelklaar. Speelklaar was hij zeker: net als vorige week stond zijn naam al na een kwartier op het scorebord.

Dubbele voorsprong

De Ketelaere startte prima aan de partij, kwam vaak op de linkerzijde postvatten en zijn voorzet werd mooi door Dost met de buitenkant in doel gedevieerd. De VAR overrulede de buitenspelbeslissing van de lijnrechter en Club was dus al vroeg op voorsprong.

Nog geen vijf minuten later lag de partij al in een beslissende plooi. Een schot van Lang week af in een bos van benen en de meegekomen Kossounou twijfelde niet om de 0-2 tegen de touwen te jagen. Droomstart voor de competitieleider in een weekend waarin de voornaamste rivalen alweer puntenverlies leden. Wellicht had de zwakke start van Beerschot ook te maken met de trainersperikelen. Net voor aanvang van de wedstrijd raakte immers bekend dat Losada voor het laatst op de bank van Beerschot zat. Hij vertrekt met onmiddellijke ingang naar DC United in de Verenigde Staten. Club Brugge had geen zin om hem met een afscheidscadeau te laten vertrekken en onder impuls van een beresterke De Ketelaere speelden ze een erg dominante eerste helft.

Beter Beerschot

De tweede helft had veel weg van de wedstrijd op Sint-Truiden vorige week. Ook toen kwam Brugge uit de kleedkamer met een 0-2 voorsprong en ook toen was het de thuisploeg die een pak gretiger begon. Tot twee keer toe had Suzuki de aansluitingstreffer aan de voet , maar een reflex van Mignolet en een tussenkomst van Koussounou hielden de nul op het bord. Aan de overzijde trapte Dost pardoes op Vanhamel. Zijn laatste wapenfeit. Op het uur mocht hij naar de kant, de drukke februarimaand indachtig met zowel competitie, beker als Europees voetbal.

Beerschot bleef aandringen. Mignolet zette zijn trofee van beste doelman in de Belgische nog eens extra in de verf na een prima save op de knal van de ingevallen Noubissi. Wanneer Mignolet dan toch eens gepasseerd werd, was Koussounou de redder in nood met een kopbal net voor de lijn. Ook Brugge had nog kansen, Lang miste eerst een dot van een kans toen hij moederziel alleen voor Vanhamel verscheen.

Goal voor grootmoeder

In de slotminuten pikte de Nederlander toch maar weer zijn doelpunt mee. Hij droeg deze goal op aan zijn overleden oma met een boodschap op zijn shirt. Een zichtbaar emotionele Lang werd na zijn goal nog vervangen . In de slotminuten mocht de pas gehuurde Denswil ook nog eventjes komen opdraven.

Al bij al een makkelijke zege, Club Brugge stoomt door in de competitie en slaat zelfs een kloof van zeven punten met dichtste concurrent Genk. Woensdag staat een West-Vlaams onderonsje op het programma met een thuiswedstrijd tegen KV Oostende. (JT)

Opstelling Beerschot : Vanhamel, Van den Buijs, Van den Bergh, Frans, Vorogovskiy (46’ Noubissi), Coulibaly (88’ Broadbent), Pietermaat, Halaimia (63’ Dom), Sanyang (63’ Brogno), Holzhauser, Suzuki.

Opstelling Club Brugge : Mignolet, Sobol (57’ Ricca), Mechele, Kossounou, Mata, De Ketelaere (84’ Badji), Rits (84’ Denswil), Vormer, Lang (84’ Okereke), Dost (62’ Balanta), Diatta.

Gele kaarten : 43’ Van den Buijs, 48’ Sobol, 65’ Koulibaly

Doelpunten : 15’ 0-1 Dost, 19’ 0-2 Koussounou, 82’ 0-3 Lang.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.