Club Brugge verliest kansloos in Anderlecht en laat leidersplaats liggen

De Bruggelingen leden zondagavond een 3-0-nederlaag in het Constant Vanden Stockstadion.

Michel Preud’homme voerde één wijziging door in vergelijking met de wedstrijd van vorige week tegen Lokeren. Thomas Meunier, die terugkeerde uit schorsing, nam opnieuw zijn plaats in als rechtsachter ten nadele van Tom Høgli. Bij de thuisploeg werden drie wijzigingen doorgevoerd in vergelijking met de nederlaag van vorige week op Standard. Scheidsrechter Sebastien Delferière keurde aanvankelijk toe dat Club in blauw-zwarte shirts speelde, maar na de pauze moesten de Bruggelingen dan toch hun witte uitrusting aantrekken.

Dominant Anderlecht

Anderlecht was heer en meester in de eerste helft. Eerst mikte Gohi Bi Cyriac nog op de vuisten van Mathew Ryan, maar halfweg de eerste helft kwam de verdiende paars-witte voorsprong er toch. Anthony Vanden Borre mocht moederziel alleen voorzetten en na een tussenkomst van Timmy Simons belandde de bal voor de voeten van Youri Tielemans, die de bal staalhard voorbij de Brugse doelman joeg.

Tweemaal Cyriac

Anderlecht bleef de voet op het gaspedaal duwen en tien minuten later stond het 2-0. Thomas Meunier verloor de bal kinderlijk aan Bram Nuytinck, die Aleksandar Mitrovic lanceerde. De Serviër legde de bal daarna breed tot bij Cyriac, die oog in oog met Ryan niet miste. Vijf minuten voor de rust gaf Cyriac blauw-zwart al de doodsteek met zijn tweede van de avond. Verder dan een kopbalkans van Eidur Gudjohnsen kwamen de bezoekers niet in die eerste helft.

Zelfde situatie

De tweede helft begon met een reuzenkans voor Maxime Lestienne, maar Silvio Proto hield met een gelukje zijn netten schoon. Nadien viel er nog weinig te beleven, ondanks de inbreng van Vadis Odjidja en Victor Vazquez bij de Bruggelingen. Voor Anderlecht hoefde het niet meer, bij Club lukte het niet. In de slotfase kopte Tom De Sutter wel nog tegen de lat. Door deze Brugse nederlaag is de situatie opnieuw dezelfde als bij de start van de play-offs. Club volgt op twee punten van leider Standard, Anderlecht op vijf. SV Zulte Waregem is één van de winnaars van het weekend. De ploeg van trainer Francky Dury volgt nu op vier punten van Standard.