Club Brugge verlaat Champions League met knap punt tegen Atlético Madrid

Dinsdagavond sloot Club Brugge in het eigen Jan Breydel zijn Champions Leaguecampagne af tegen de Spaanse topclub Atlético Madrid.

© BELGA

Club was voor de match al zeker van de derde stek en Europa League na Nieuwjaar, dus de match tegen Atlético was vooral een leuke bonus voor de fans. Toch waren er ook nog sportieve belangen aan verbonden: als blauw-zwart won, was het zeker bij de vier beste derdes in deze Champions League. Dan zou het als reekshoofd in de pot gaan voor de loting van de 1/16de finales van de Europa League en een – op papier – sterke tegenstander vermijden. Atlético was groepswinnaar als het won in Brugge of als Dortmund niet won in Monaco.

In vergelijking met de nederlaag op Waasland-Beveren dropte Ivan Leko jongeling Loïs Openda in de ploeg. Dat ander jeugdig talent, Ngonge, bleef gewoon staan en maakte zo zijn debuut in het kampioenenbal. Decarli werd na zijn owngoal het kind van de rekening, waardoor Amrabat dit keer op de flank moest depanneren.

Club Brugge opende complexloos en met het meeste drang naar voren, maar de eerste grote kans was wel voor de bezoekers. Martins kwam net tekort om een voorzet van Saul in doel te verwerken. De Madrilenen bleven komen en blauw-zwart ontsnapte toen een poging van Partey van dichtbij recht op Horvath terecht kwam.

Club overleeft

Blauw-zwart reageerde via een afstandspoging van Denswil, maar zijn streep zoefde een paar meter naast. Bij de Spanjaarden ging het allemaal wat sneller, maar Club overleefde met een tikkeltje geluk de bezoekende pogingen en herstelde halfweg de eerste helft enigszins het evenwicht. Met een vrije trap zette Denswil Oblak voor een eerste keer aan het werk. Aan de overzijde had Horvath een knappe parade in huis op een listige poging van Griezmann.

Club Brugge verlaat Champions League met knap punt tegen Atlético Madrid
© BELGA

Met de rust in zicht stapelden de slordigheidjes van de thuisploeg zich – mede door de druk van Atlético – meer en meer op, maar de bezoekers konden geen uitgespeelde kansen meer bij elkaar voetballen. Een blanco score dus aan de rust en daar mocht Club niet om mopperen.

Na de pauze kregen we een ander wedstrijdbeeld. Minder hoge pressing van Atlético, waardoor Club meer vat had op de match. Dat was niet naar de zin van Diego Simeone, die op het uur ingreep met een dubbele wissel. Voor veel beterschap zorgde dat echter niet.

Luan Peres mist onbegrijpelijk

Integendeel, de Spanjaarden waren nog een schim van zichzelf en speelden amper nog iets klaar, waardoor we een kansarme tweede helft voorgeschoteld kregen. Tot Luan Peres een kwartier voor tijd op een voorzet van Vormer plots moederziel alleen voor Oblak opdook. De invaller kopte de niet te missen kans onbegrijpelijk tegen de voeten van de bezoekende goalie.

Club Brugge verlaat Champions League met knap punt tegen Atlético Madrid
© BELGA

Het scenario van thuis tegen Dortmund zal ongetwijfeld in verschillende blauw-zwarte hoofden opgedoemd hebben en tien minuten voor tijd kreeg Club bijna het deksel op neus. In een rommelige fase scoorde Atlético echter niet. In de slotfase was het nog een aantal keer alle hens aan dek in de Brugse zestien, maar de Bruggelingen hielden stand en sluiten een geslaagde campagne dus met een knap punt af. Door de overwinning van Dortmund in Monaco moet Atlético zich met een tweede plaats tevreden stellen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.