Club Brugge veegt in 120 minuten de vloer aan met KV Mechelen: 4-0 en 2-0

Club Brugge heeft zaterdag haar derde oefenduel achter gesloten deuren op het Belfius Base Camps winnend afgesloten. De landskampioen heeft in twee keer zestig minuten duidelijk de maat genomen van KV Mechelen. De eerste wedstrijd eindigde op 4-0, het tweede uur werd het 2-0.


Nadat eerder al OHL en Beerschot in oefenduels voor de bijl gingen, won Club Brugge deze keer van KV Mechelen. Net als de eerste partij werd ook deze oefenpot in twee matchen van 60 minuten verdeeld. Bij Club Brugge zaten Emmanuel Dennis en Ignace Van der Brempt voor het eerst dit seizoen in de selectie.

Tijdens het eerste uur waren Okereke en Badji het spitsenduo van dienst. Ze zorgden nog niet voor subliem samenspel, maar er zat wel muziek in want beide heren vonden de weg naar het doel. Na een dik kwartier kwam Vormer plots alleen voor doel na een slechte kopbal van Bateau. De kapitein mikte eerst op het hoofd van doelman Coucke en bracht de bal daarna tot bij Okereke. De Brugse spits schoof de bal zonder twijfelen in doel: 1-0.

https://twitter.com/ClubBrugge/status/1282019802807242752Club Brugge KVhttps://twitter.com/ClubBrugge
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
550rich3153600000Twitterhttps://twitter.com1.0

Na een korte drankpauze op het halfuur was KV Mechelen even de betere ploeg, maar Club toonde zich efficiënter. Clement had zijn ploeg wat anders gezet dan in de eerste helft. Deze keer speelde Club in een 4-3-3-formatie. Dat loonde want plots kreeg Ricca meer ruimte op links en schilderde hij een voorzet op het hoofd van Badji. Coucke was kansloos: 2-0. Daarna maakte Diatta er op een counter 3-0 van en pikte ook Okereke nog z’n tweede van de avond mee.

David Okereke viert na zijn goal. BELGA
David Okereke viert na zijn goal. BELGA© BELGA

Weinig kansen, Club efficiëntst

In de tweede wedstrijd mochten Krmencik en Openda het in de Brugse voorlinie proberen. Krmencik kreeg de 1-0 op een schoteltje gepresenteerd door Openda net voor het halfuur, maar een alerte Bushiri haalde al glijdend de bal weg uit doel. Weer geen eerste doelpunt dus voor de Tsjech die zoekende blijft. Daarna was de beste kans voor KV Mechelen. De harde knal van Hairemans spatte uiteen op de lat.

David Okereke in duel met Alec Van Hoorenbeeck. BELGA
David Okereke in duel met Alec Van Hoorenbeeck. BELGA© BELGA

Met nog een kwartier op de klok behield Sagna goed het overzicht en zette hij voor richting Openda die in een tijd binnenschoot. Club ook in de tweede wedstrijd op voorsprong, al ging het toch allemaal wat moeizamer. Daarna zette Vanaken met een penalty de 2-0 eindstand op het scorebord. Een klinkende dubbele zege dus voor Club dat weinig weggaf.

De volgende oefenwedstrijd van blauw-zwart is zaterdag 18 juli tegen AA Gent.

Opstelling Club Brugge (eerste wedstrijd): Mignolet, Deli, Kossounou, Ricca, Mechele, Rits, De Ketelaere, Diatta, Okereke, Vormer, Badji.

Opstelling KV Mechelen (eerste wedstrijd): Coucke, Bateau, Vanlerberghe, Van Hoorenbeeck, Peyre, Schoofs, Van Den Eynden, Kabore, Kaya, Togui, Dailly (30′ Quadflieg).

Doelpunten: 17′ 53′ Okereke, 34′ Badji, 44′ Diatta.

Opstelling Club Brugge (tweede wedstrijd): Horvath (30′ Shinton), Sobol, Mitrovic, Van der Brempt (44′ De Cuyper), Voet, Schrijvers, Vanaken, Van den Keybus, Krmencik, Dennis (44′ Sagna), Openda.

Opstelling KV Mechelen (tweede wedstrijd): Bouzian, Lemoine, Boni, Bushiri, Bijker, De Bie, Van Damme (30′ Symons), Hairemans, Storm, Coveliers, De Camargo.

Doelpunten: 45′ Openda, 51′ Vanaken (pen.)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.