Club Brugge strikt Tsjechische spits, Vossen trekt naar Essevee

© Club Brugge
Redactie KW

Competitieleider Club Brugge heeft Michael Krmencik vastgelegd voor 3,5 jaar. De Tsjechische aanvaller komt over van Viktoria Plzen. Jelle Vossen vertrekt dan weer uit Jan Breydel en tekent bij Zulte Waregem.

“De boomlange aanvaller stond al enkele jaren op het lijstje van Club. De afwerker was in 91 wedstrijden met FC Viktoria Plzen in de Fortuna Liga 58 keer beslissend: 45 doelpunten en 13 assists”, zo klinkt het bij Club Brugge.

De 26-jarige Krmencik speelde sinds begin 2016 voor Plzen, waarmee hij het dit seizoen in de voorronde van de Europa League nog opnam tegen Antwerp. Nadat de heenwedstrijd in de derde voorronde in Deurne met 1-0 werd verloren, volstond een 2-1 thuiszege na verlengingen niet om door te stoten. Krmencik nam toen beide doelpunten voor zijn rekening.

Dit seizoen trof hij in 25 wedstrijden over alle competities heen al vijftien keer raak voor zijn ploeg. Bij de Tsjechische nationale ploeg staat de teller op acht doelpunten in 23 interlands. Met zijn 1,91 meter is hij het type krachtige afwerker waarnaar de Belgische vicekampioen op zoek was, een vlot scorende spits had Club Brugge niet in de rangen. Voor Krmencik wordt het zijn eerste buitenlands avontuur.

Vossen naar Essevee

Jelle Vossen vertrekt dan weer bij Club Brugge. De aanvaller tekende een contract to medio 2023 bij SV Zulte Waregem. Vossen kwam dit seizoen slechts twee keer in actie voor blauw-zwart.

Club Brugge strikt Tsjechische spits, Vossen trekt naar Essevee
© SV Zulte Waregem

“Ik moest een stap zetten om opnieuw aan spelen toe te komen”, geeft Vossen toe. “Zulte Waregem is een ploeg met ambitie die op twee fronten nog meespeelt. We strijden om Play-off 1 en om de bekerfinale. Dit lijkt me een goede kans. Ik vul de ploeg goed aan. Mijn beste kwaliteit is om doelpunten te maken. In en rond de box heb ik al bewezen dat ik kansen afwerk. Ik hoop ook mijn ervaring bij te dragen”

Vossen speelde voor Genk, Cercle Brugge en Club Brugge samen 412 wedstrijden. Daarin was hij goed voor 161 doelpunten, waarvan 105 voor Genk en 48 voor blauw-zwart, en 52 assists. Vossen speelde ook twaalf keer in het shirt van de Rode Duivels.Club Brugge is de opponent van Zulte Waregem in de halve finales van de Croky Cup. Vorige week woensdag hield Essevee blauw-zwart op 1-1 in Jan Breydel, de return vindt volgende week woensdag plaats.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier