Club Brugge speelt 1-1 gelijk tegen Standard

Standard's William Balikwisha en Club's Hans Vanaken strijden om de bal. © belga
Redactie KW

Club Brugge gaf in blessuretijd de zege op Standard weg. Hoewel de puntendeling zeker verdiend was, is het pijnlijk om in de absolute slotfase de zege te zien ontglippen. Standard strafte de vele defensieve blunders niet af en faalde ook vanop de stip. Zo leek het dat de goal van Diatta voldoende zou zijn voor de drie punten maar een nieuwe strafschop in het slot besliste daar anders over.

Ondanks de klinkende 3-0 zege tegen Anderlecht en de vijf opeenvolgende competiezeges wisselde coach Clement zijn elftal op drie plaatsen. Mechele kreeg centraal achterin de voorkeur op Kossounou. Krmencik keerde terug uit blessure en lost vooraan Badji af. Dennis nam de plaats in van De Ketelaere. Standardcoach Montagnier dropte de herstelde Bastien en Lestienne meteen terug in de basis, ook Carcela kwam nog eens aan de aftrap.

Evenwichtige opening

In een evenwichtig openingskwartier vielen er niet meteen grote mogelijkheden te rapen. Op het kwartier zorgde Mignolet voor een heet standje voor het Brugse doel. Hij speelde bal pardoes in de voeten van Balikwisha maar zijn poging werd voor de lijn gekeerd door Deli. Nog leek Mignolet niet geleerd want niet veel later aarzelde hij te lang bij het oprapen van de bal, andermaal kon Balikwisha niet profiteren. Achterin speelde ook Mechele niet zijn beste partij. Het waren zijn eerste speelminuten in de competitie sinds eind augustus en dat was er ook aan te zien.

Mechele stapelde de foute passes op maar de Clubdefensie bleef bibberend overeind. Hoewel de openingsgoal van de thuisploeg in de lucht hing, waren het toch de bezoekers die op voorsprong kwamen. Na een mooi uitgespeelde aanval werd Diatta bediend door Dennis. Hij aarzelde niet en fusilleerde de doelman van dichtbij. Club Brugge met een gevleide 0-1 de rust in.

Tegen de paal

Dennis bleef achter in de kleedkamer en de pas aangetrokken Noa Lang mocht debuteren. Hij maakte meteen indruk en we mogen zeker nog veel moois van deze flankaanvaller verwachten. Ei zo na scoorde hij bij zijn debuut maar Bodart tikte zijn kopbal tegen de paal. Standard kreeg de kans op de gelijkmaker vanop de stip. Vanheusden ging vrij vlot naar de grond maar Lestienne besloot op Mignolet.

Een flauwe Carcela moest plaats maken voor Oulare, die voor de nodige body zorgde in de grote rechthoek. Club bleef klungelen achterin: Mata leed balverlies maar de goal van Lestienne werd terecht afgekeurd door de VAR. Op het ogenblik dat Club leek weg te komen met de drie punten kwam er alsnog een domper. Rits kreeg in blessuretijd de bal tegen de hand. Na heel wat discussie en het bekijken van de beelden belandde de bal uiteindelijk toch op de stip. Gavory twijfelde niet.

Een terechte gelijkmaker maar wel een hele zure voor Club. Dinsdag opent Brugge hun Champions League-campagne. Op het veld van Zenit zal het toch heel wat beter uit de verf moeten komen.

(JT)

Opstelling Standard: Bodart, Gavory, Dussenne, Vanheusden, Fai, Bastien, Bokadi, Raskin, Lestienne (78′ Cop), Balikwisha (94′ Jans), Carcela (65′ Oulare).

Opstelling Club Brugge: Mignolet, Sobol, Deli (79′ Kossounou), Mechele, Mata, Dennis (46′ Lang), Rits, Vormer, Vanaken, Diatta, Krmencik (65′ Badji).

Gele kaarten: 20′ Lestienne, 33′ Mata, 71′ Rits, 84′ Sobol.

Rode kaarten: /

Doelpunten: 40′ Diatta, 93′ Gavory (pen).

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.