Club Brugge rekent simpel af met KV Oostende en is klaar voor Galatasaray

© belga
Sam Bracke
Sam Bracke Sportredacteur KW

Op de opener van de 16de speeldag had Club Brugge geen moeite met de komst van KV Oostende. In een kat-en-muisspel haalde blauw-zwart het met 2-0 van tien Oostendenaren. Een goede generale repetitie voor de belangrijke Europese trip richting Turkije.

Na de nederlaag op Antwerp en de interlandbreak zagen we een drietal wijzigingen in de basiself van Philippe Clement. Mata was weer fit en verving Kossounou. Ook Balanta en Tau verdwenen naar de bank, Diatta en Rits kwamen weer in de ploeg.

Bij de bezoekers kon Kare Ingebrigtsen nog geen beroep doen op nieuwkomer Akpala, die nog niet speelgerechtigd was. Daardoor kreeg Vargas nog eens van bij het begin zijn kans in het punt. Palaversa, die een ruim aandeel had in de goede start van KVO, was eindelijk weer fit en kwam meteen aan de aftrap.

Club Brugge rekent simpel af met KV Oostende en is klaar voor Galatasaray
© BELGA

In een afwachtende beginfase kwam het eerste wapenfeit van de voet van Diatta. De flankaanvaller kwam naar binnen, maar trapte binnen het bereik van Dutoit. De volgende grote Brugse mogelijkheid was voor Schrijvers, maar hij kon een voorzet van Sobol niet in doel verwerken. De bezoekers ontsnapten aan een vroege achterstand.

Naarmate de eerste helft vorderde, werd het overwicht van de thuisploeg steeds nadrukkelijker. Vanaken was de volgende die het mocht proberen, maar zijn kopbal vloog naast. Halfweg de eerste helft lieten ook de bezoekers, die met de snelheid van D’Haese op de counter speculeerden, hun eerste kans optekenen. Vandendriessche vond aan de tweede paal Vargas, maar Mignolet had een goede redding in huis op de kopbal van de Venezolaan, die door het Brugse publiek bij elke baltoets uitgefloten werd.

Club Brugge rekent simpel af met KV Oostende en is klaar voor Galatasaray
© BELGA

Vlak voor het halfuur was het dan toch prijs, niet toevallig op een hoekschop. Vanaken kopte eerst nog op de lat, maar via de knie van Rits rolde het leer toch in doel: 1-0, dit seizoen al de dertiende tegengoal voor Oostende op een stilstaande fase. Vlak na de herneming was Diatta al dichtbij de verdubbeling, maar Dutoit schudde nog een knappe reflex uit zijn mouwen.

Vargas neemt revanche (maar op de verkeerde manier)

En het ging van kwaad naar erger met KVO. Vargas, duidelijk gefrustreerd door het gefluit van het publiek, ging op de voet van Deli staan en kreeg na ingrijpen van de VAR een rode kaart van ref Boterberg. Groot jolijt bij het thuispubliek, de bezoekende bank ging door het lint en Vargas zelf ging met cynisch handgeklap richting de Brugse spionkop naar de kleedkamer. Voor de pauze kreeg blauw-zwart nog een paar kansen om de score aan te dikken, maar het bleef bij 1-0.

Club Brugge rekent simpel af met KV Oostende en is klaar voor Galatasaray
© BELGA

Na de rust greep Ingebrigtsen in door D’Haese in het punt te posteren, maar na amper 2 minuten was ook het laatste sprankeltje hoop bij de bezoekers al weg. Andermaal in de kluts viel de bal voor de voeten van Schrijvers, die simpel de 2-0 binnen tikte. Blauw-zwart kon zich nog 45 minuten warmlopen voor Galatasaray, KVO moest een afstraffing zien te vermijden.

Overbodige tweede helft

Gelukkig voor de bezoekers hield Club de voet enigszins van het gaspedaal. Toch bleven de betere kansen voor de thuisploeg. Een schot van Schrijvers vloog via de vingertoppen van Dutoit maar net over, een kopbal van Vanaken was te slap. Aan de overzijde dan toch nog eens de bezoekers. Boonen kon een goede voorzet vanop links net niet in doel verlengen.

Club Brugge rekent simpel af met KV Oostende en is klaar voor Galatasaray
© BELGA

Ook in de slotfase viel er, in een overbodige tweede helft, amper nog iets te beleven. Club hoefde niet meer, KVO kon niet meer, waardoor het 2-0 bleef. Club Brugge tankt zo vertrouwen voor de belangrijke Europese verplaatsing van dinsdag richting Galatasaray, dat de topper in eigen competitie met 0-1 verloor van Basaksehir. Bij KV Oostende wordt het na de 3 op 33 bang afwachten naar wat concurrenten Waasland-Beveren en Cercle Brugge in een rechtstreeks duel zullen doen.

Club Brugge – KV Oostende 2-0.

Doelpunten: 29′ Rits 1-0, 47′ Schrijvers 2-0.

Club Brugge: Mignolet, Mata, Mechele, Deli, Sobol, Rits, Vormer, Vanaken (’76 De Ketelaere), Diatta (59′ Tau), Okereke (62′ Dennis), Schrijvers.

KV Oostende: Dutoit, Bataille, Milovic, Sane, Skulason, Palaversa (76′ Boonen), Vandendriessche, Jonckheere, D’Haese (68′ Canesin), Vargas, Hjulsager.

Gele kaarten: 90′ Dennis.

Rode kaart: 36′ Vargas.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten