https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Club Brugge rekent eenvoudig af met AA Gent

© belga
Sam Bracke
Sam Bracke Sportredacteur KW

Op speeldag tien had Club Brugge op zondagmiddag weinig moeite met AA Gent. Blauw-zwart kwam nooit in de problemen en hield de drie punten thuis met een overtuigende 4-0-zege.

Na de prachtprestatie van dinsdag in de Champions League stond er zondagmiddag al meteen een nieuwe topper op het programma voor Club Brugge. Philippe Clement behield het vertrouwen in de elf die een punt sprokkelden op Bernabéu. Bij Gent wel enkele opvallende wijzigingen. Thorup opteerde voor één spits en liet Depoitre op de bank starten. Ook Lustig viel naast de basiself, waardoor Dejaegere en Bronn in de ploeg kwamen.

In een evenwichtige openingsfase was het de thuisploeg die een aantal keer gevaarlijk kwam opzetten, maar de laatste pass kwam er telkens net niet uit. Bij de eerste keer dat die er wel uitkwam, was het wel meteen prijs: Diatta bediende Vanaken, die ter hoogte van het penaltypunt hard en precies binnen knikte: 1-0. Ook na de vroege voorsprong bleef Club Brugge baas, Gent had moeite om in zijn spel te komen.

Gent komt nooit in zijn spel

Vlak voor het halfuur dan toch eens de bezoekers: Dejaegere werd randje buitenspel diep gestuurd en trapte vanuit een scherpe hoek – via Mignolet – op de paal. Club ontsnapte, maar sloeg meteen een tweede keer genadeloos toe aan de overzijde. Bronn miste zijn interceptie, waardoor Tau alleen op doel af mocht. De Zuid-Afrikaan miste, maar de herneming was voor Diatta, die de verdubbeling simpel tegen de touwen knalde.

Club Brugge rekent eenvoudig af met AA Gent
© BELGA

Het bezoekende antwoord kwam andermaal van de voet van Dejaegere, maar dit keer ging Mignolet goed plat. Vijf minuten voor rust moest Clement de geblesseerde Tau noodgedwongen wisselen, waardoor Schrijvers nog eens zijn kans kreeg. Op slag van rust was het de invaller die de wedstrijd bijna al in een beslissende plooi legde, maar Schrijvers was te verrast om een passje van Dennis in doel te duwen. Een minuut later was Schrijvers de aangever, maar dit keer voorkwam een Gents been dat Dennis de 3-0 kon netten. De Buffalo’s hielden aan de pauze op die manier toch nog een sprankeltje hoop levendig.

Na amper drie minuten in de tweede helft kreeg Diatta op de counter dé kans om de match te beslissen, maar in plaats van te trappen probeerde de Senegalees eerst nog Kaminski te dribbelen, weg kans. Een paar minuten later was het dan toch prijs. Plastun liet zich het leer veel te makkelijk ontfutselen door Dennis, die Ngadeu in de wind zette en hard binnen knalde: 3-0, match gespeeld.

Club Brugge rekent eenvoudig af met AA Gent
© BELGA

Het was wachten tot op het uur vooraleer de bezoekers met de moed der wanhoop nog eens naar voren trokken. De ingevallen Depoitre geraakte echter niet voorbij Mignolet. Een wankel AA Gent moest stilaan beginnen opletten voor een afstraffing, want de blauw-zwarte spitsen waren telkens bijzonder gevaarlijk. Zelf konden de Buffalo’s via pogingen van Vadis en David de Brugse doelman niet verontrusten.

Dan toch nog 4-0

In een overbodig slotkwartier kreeg Okereke nog de kans om zijn vertrouwen wat op te krikken. Blauw-zwart maakte de wedstrijd echter rustig vol door de bal in de ploeg te houden en nog af en toe te versnellen. Zo bood Okerke zijn kompaan Schrijvers nog de 4-0 op een presenteerblaadje aan, maar de spits trapte van dichtbij over. Een minuutje later mocht die andere invaller, Diagne, alleen op weg naar doel, maar ook hij kon niet scoren. Het was wachten tot in de blessuretijd voor Club dan toch de vierde goal nette: op corner kwam het leer voor de voeten van Diagne, die de 4-0 op het bord zette.

Club Brugge gaat zo de interlandbreak in als ongeslagen leider. Na de korte onderbreking volgt een verplaatsing naar Moeskroen.

Club Brugge – AA Gent 4-0.

Doelpunten: 11′ Vanaken 1-0, 28′ Diatta 2-0, 51′ Dennis 3-0, 92′ Diagne 4-0.

Club Brugge: Mignolet, Mata, Mechele, Deli, Sobol, Rits, Vormer (79′ Diagne), Vanaken, Diatta, Dennis (69′ Okereke), Tau (51′ Schrijvers).

AA Gent: Kaminski, Bronn, Ngadeu, Plastun, Asare, Owusu, Kums (71′ Kubo), Dejaegere (53′ Depoitre), Vadis, David, Yaremchuk (86′ Dompé).

Gele kaarten: 33′ Yaremchuk, 35′ David, 62′ Mata, 80′ Okereke, 88′ Schrijvers, 89′ Asare, 92′ Diagne.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.