Club Brugge op eigen veld zwaar vernederd door RB Leipzig

© (Foto BELGA)
Redactie KW

Wat een memorabele Europese avond moest worden, draaide uit op een regelrechte vernedering. Club Brugge werd op alle mogelijk domeinen overklast door RB Leipzig. Na een kwartier was de wedstrijd gespeeld en bij de rust stond het al 0-4. Een enorme dreun voor blauw-zwart maar vooral voor coach Clement. Een vormdip wordt stilaan een heuse crisis.

Ruud Vormer en de Champions League, het is geen goede combinatie dit seizoen. Voor de vierde keer in vijf wedstrijden werd de kapitein gepasseerd door coach Clement. De Nederlander was niet het enige slachtoffer na de povere partij op Mechelen, ook Maouassa en Mechele verdwenen uit het elftal. Na een kwartier begonnen de Clubsupporters al om hun kapitein te roepen. ‘Ruud! Ruud! Ruud!’ weerklonk vanop de tribunes. Brugge stond inmiddels al op een 0-2 achterstand. Wedstrijd gespeeld alvorens hij begonnen was. De defensie had al een paar warme momentjes gekend, bij de 0-1 los door het centrum zagen ze er alweer niet goed uit. Mignolet keerde de trap van André Silva nog wel maar Nkunku was het meest alert om de bezoekers op voorsprong te zetten.

Vernedering

Een paar minuten later was de partij al over na een domme overtreding van Sowah in de zestien. De recordaankoop mocht nog eens starten maar brak alweer geen potten. Forsberg legde de partij al in een definitieve plooi na welgeteld 17 minuten: 0-2. Nochtans kwam Leipzig niet zonder kopzorgen aan de aftrap. Blessures en corona zorgden ervoor dat een aantal van hun vedetten er niet bij waren, waaronder Olmo en eerste doelman Gulacsi. Het belette de Duitsers niet om Brugge helemaal tureluurs te spelen. Een prima voorzet van Angelino werd bijzonder knap binnengekopt door André Silva. En op slag van rust stond het zelfs 0-4 toen Forsberg op wandel trok door de defensie. Een oorverdovend boegeroep was meer dan terecht. De spelers bakten er niks van en ook Clement had het mis met zijn opstelling. Sowah en Van der Brempt stonden verrassend aan de aftrap en beiden legden een lamentabele prestatie op de mat.

Crisissfeer

Twee nieuwe namen in de tweede helft, het konden er gerust elf zijn. Nsoki en Dost werden geslachtofferd, Ricca en Rits kwamen erin. Het spelbeeld was alvast wat beter in de tweede helft, al was dat nu ook niet meteen moeilijk na die rampzalige eerste helft. Rits was tot twee keer toe dicht bij een goal en ook De Ketelaere raakte beter in het spel betrokken. Veel maakte het natuurlijk allemaal niet meer uit, de Duitsers lieten het zelfs na om de score op te drijven. Tot twee keer toe kreeg André Silva een uitgelezen mogelijkheid om het mes nog wat dieper in de wonde te duwen. Nkunku deed het uiteindelijk wel in blessuretijd en zette de forfaitcijfers op het bord. Club Brugge zakt zo weg naar de vierde plaats en moet binnen twee weken een beter resultaat neerzetten dan RB Leipzig anders is de Europese campagne begin december al afgelopen. In België wacht nu een dubbele confrontatie met Racing Genk. Zou Clement al stilaan voor zijn job beginnen vrezen?

Opstelling Club Brugge: Mignolet, Mata, Nsoki (46’ Ricca), Hendry, Van der Brempt (60’ Mechele), Balanta, Vanaken, De Ketelaere (82’ Wesley), Sowah (82’ Izquierdo), Dost (46’ Rits), Lang.

Opstelling Leipzig: Martinez, Angelino, Gvardiol (79’ Bonnah), Klostermann (62’ Henrichs), Mukiele, Forsberg, Kampl, Laimer (62’ Moriba), Nkunku, Brobbey (66’ Novoa Ramos), André Silva.

Gele kaarten: 63’ Lang, 85’ Balanta, 86’ Moriba, 86’ Wesley.

Rode kaarten: /

Doelpunten: 12’ 0-1 Nkunku, 17’ 0-2 Forsberg (pen), 27’ 0-3 André Silva, 45+1’ 0-4 Forsberg, 93’ 0-5 Nkunku.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.