Club Brugge ontmoet Manchester United in tweede ronde Europa League

Krepin Diatta loodste Club Brugge met een prachtig doelpunt tegen Galatasaray naar de derde plek in de loodzware Champions League-poule. © belga
Redactie KW

Club Brugge komt in de zestiende finales van de Europa League uit tegen de Engelse grootmacht Manchester United. Club werd als derde in zijn Champions League-poule opgevist en komt met ManU meteen weer een grote naam tegen.

Maandagmiddag werd in het Zwitserse Nyon geloot voor de tweede ronde in de Champions League en de Europa League. Club Brugge werd na een verdienstelijk parcours in een zware poule met PSG, Real Madrid en Galatasaray derde en kwalificeerde zich zo voor de zestiende finales van de Europa League.

Daarin ontmoeten de troepen van Philippe Clement het grote Manchester United. Met sterspelers als Rashford, Pogba en De Gea komt er zo al voor de derde keer dit seizoen een topteam naar Jan Breydel. De dubbel confrontatie staat gepland op donderdag 20 en 27 februari 2020. Manchester United-trainer Ole Gunnar Solskjaer verwacht alvast twee moeilijke wedstrijden. “Tegen PSG en Real Madrid deden ze het zeer goed”, zei hij na de loting. “Het wordt moeilijk, maar dat is normaal in de zestiende finales van de Europa League.”

In het seizoen 2015-2016 speelde Club Brugge voor het laatst tegen Man United, toen in de voorronde van de Champions League. Thuis ging blauw-zwart met 0-4 onderuit, in Manchester werd het 3-1 voor de Engelsen. Zowel voor de thuismatch als voor de verplaatsing dook Krant van West-Vlaanderen toen in het spoor van de vele (meegereisde) fans, met enkele memorabele beelden tot gevolg.

AA Gent, de enige andere Belgische club in de tweede ronde van de Europa League, neemt het op tegen AS Roma.

https://twitter.com/EuropaLeague/status/1206550758755389440UEFA Europa Leaguehttps://twitter.com/EuropaLeague

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

550rich3153600000Twitterhttps://twitter.com1.0https://twitter.com/ClubBrugge/status/1206551264252846080Club Brugge KVhttps://twitter.com/ClubBrugge

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

550rich3153600000Twitterhttps://twitter.com1.0

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.