Club Brugge moet nog vrezen voor tweede stek, KV Oostende zeker van testmatch

David Rozehnal scoort © BELGA
Olivier Volckaert

Een zwak en inspiratieloos Club Brugge moet nog vrezen voor zijn tweede plaats. Het verloor 2-1 van een vurig KV Oostende, dat door de zege zeker is van de testmatch voor Europees voetbal op 31 mei.

Beide coaches moest vooraf wat sleutelen. Bij KVO kwam Brecht Capon op de linksachter door de vele afwezigen, bij Club stond Timmy Simons centraal achterin in plaats van de zieke Björn Engels. Club nam het initiatief en Hans Vanaken kreeg een unieke kans op de 0-1, maar hij schoot onbegrijpelijk naast. Gaandeweg herstelde KV Oostende het evenwicht en het prikte steeds feller tegen. Meer zelfs, de kustploeg kwam zelfs op voorsprong toen David Rozehnal de 1-0 voorbij Club-doelman Horvath knikte. Club reageerde meteen, maar Palacios trof de lat. Ruststand 1-0.

Michel Preud’homme greep in aan de rust. Rotariu zat niet in de match en mocht rusten, Limbombe was zijn vervanger. Toen dit amper beterschap bracht, gokte Preud’homme in de zestigste minuut met een dubbele wissel. Palacios en Vossen mochten russen, Wesley en Refaelov mochten het tij doen keren voor Club. KV Oostende kreeg een immense zee van ruimte, maar deed er te weinig mee Akpala, Berrier en Capon misten unieke kansen. In de 73ste minuut scoorde Wesley dan plots de 1-1. Club rook plots bloed en duwde door, maar nu miste Club de kansen en viel het doelpunt aan de overkant. Na een aarzeling lobde Joseph Akpala de 2-1 over Horvath. Club hoorde dat op hetzelfde moment Anderlecht op en over Charleroi ging en gooide de handdoek. Bij KV Oostende daverde het stadion bij de applausvervangingen voor Berrier en Musona.

Voor Club is dit de tweede nederlaag in Oostende dit seizoen. In de reguliere competitie verloor het ook al 1-0 aan zee.

Door deze nederlaag moet Club nog vrezen voor de tweede plek. Gent won en komt tot op een puntje van Club. Op de laatste speeldag is het… Club Brugge-Gent.

KV Oostende is nu zeker van de testmatch voor Europees voetbal op 31 mei tegen de winnaar van play-off 2. Charleroi kan enkel nog op gelijke hoogte komen, maar kreeg een half punt extra bij de start van play-off 1. De testmatch voor Europees voetbal wordt in een enkele match in Oostende gespeeld. (OVG)