Club Brugge mist heel wat spelers tegen Charleroi

© BELGA
Redactie KW

Maar liefst zes spelers en mogelijk zelfs nog een zevende zijn niet beschikbaar voor de trip van morgenavond naar Charleroi.

Michel Preud’homme hield woensdagmiddag zijn traditioneel perspraatje voor de wedstrijd tegen Charleroi. Om alle geblesseerden op te sommen, had hij zelfs een papiertje bij. “Björn Engels en Felipe Gedoz zijn de langdurig geblesseerden”, begon hij. “Felipe werd vandaag trouwens geopereerd. Nadien zal hij hier nog twee weken revalideren en pas nadien met vakantie gaan. We verwachten dat hij eind augustus kan aansluiten op training, wat dus betekent dat hij de start van volgend seizoen mist. Daarnaast zijn ook Thomas Meunier (bil) Oscar Duarte (achillespees), Claudemir (kuit) en Obbi Oulare (hamstrings) zeker out voor de wedstrijd van donderdagavond. Lior Refaelov is ziek en is onzeker.”

Kleine kans

Na de nederlaag tegen AA Gent van afgelopen zondag lijkt de titel weg voor Club en dat beseft de Brugse coach ook. “Mathematisch is er wel nog een kans, maar als je realistisch bent, moet je toegeven dat die kans klein is. Zelf staan we trouwens ook voor een lastige verplaatsing, want Charleroi strijdt nog om een Europees ticket. Maar zelfs als we in de resterende twee wedstrijden zes op zes pakken, is de kans heel klein dat we alsnog kampioen worden.”

Rotatie

“Of AA Gent een verdiende kampioen zou zijn ? Wie de titel pakt, verdient het altijd. Ook vorig jaar heb ik nooit gezegd dat Anderlecht geen verdiende kampioen was. Toch blijf ik erbij dat zonder die blessures bij ons het een heel ander verhaal geweest zou zijn. Dan hadden we kunnen blijven roteren, wat automatisch voor frissere spelers gezorgd zou hebben. Nu konden we in deze play-offs niet rekenen op Meunier en Gedoz en ook Vazquez was geen enkele keer honderd procent fit.”

Voorbereiding

De komende dagen zal ook meer duidelijk worden in functie van volgend seizoen. Als Club nog tweede wordt, dan speelt het eind juli al in de derde voorronde van de Champions League. Een derde plaats geeft dan weer recht op een ticket voor de groepsfase van de Europa League, die pas in september van start gaat. “Sowieso zullen we volgend seizoen geen normale voorbereiding hebben. Na dit zwaar seizoen moet ik mijn spelers een maand vakantie geven, want anders zouden we dat cash betalen in de loop van het seizoen. Pas op 24 juni staat de eerste training op het programma, maar een maand later start de competitie al. Dat betekent dat de voorbereiding maar vier in plaats van zes weken zal duren.”

Diaby ?

Ondertussen gonst het bij Club ook van de transfergeruchten. Sébastien Bruzzese tekende al en ook Abdoulay Diaby lijkt op weg naar het Jan Breydelstadion. “Toen Nicolas Castillo in januari vertrok, wilden we een extra spits aantrekken. Diaby was toen al één van de opties, maar dat is jammer genoeg niet gelukt. We wilden ook niet zomaar iemand aantrekken.”

(KPL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten