Club Brugge – KV Mechelen gaat zaterdag wel door

Redactie KW

De wedstrijd van Club Brugge tegen KV Mechelen zaterdagavond gaat wel degelijk door.

De wedstrijd van Mechelen vorige week op Eupen werd uitgesteld vanwege de vele coronabesmettingen. Deze week waren er nog steeds zeven A-kernspelers niet beschikbaar vanwege het virus. Mechelen vroeg dus andermaal uitstel aan, maar daar ging de Pro League niet op in. Enkel spelers die al op het wedstrijdblad stonden tellen mee voor die regeling. In dit geval ging het slechts om vijf spelers waardoor Mechelen zaterdag wel naar Jan Breydel trekt.

“Alles spelen”

Tijdens de persconferentie had coach Philippe Clement het over het besluit om de wedstrijd toch te laten spelen: “Wij hebben het zelf meegemaakt op Zenit dat er een aantal jongens afwezig waren. Het is vervelend om wat spelers te missen. Ik focus me enkel op Club Brugge en wij willen alle wedstrijden spelen. Je zou kunnen zeggen: tussen twee Champions League-matchen spelen we liever niet, maar dat is niet het geval. Je weet in deze tijden niet wat er nog allemaal achter zal komen. Het is ook niet evident om wedstrijden in het schema in te passen. De regels wat betreft het aantal besmettingen zijn duidelijk, wij volgen gewoon de regels.”

Niet veel trainen

Na het bemoedigende punt tegen Lazio is er drie dagen later alweer een wedstrijd ingepland. De kalender zit goed vol de volgende weken. “Het klopt dat we niet veel hebben kunnen trainen”, vervolgt de coach. “De jongens die gespeeld hebben kregen een recuperatietraining, de andere jongens hebben wel getraind. Vandaag trainden we met de hele groep. Op de langdurig geblesseerden Mitrovic en Fofana na, is iedereen beschikbaar. Woensdag wacht de ontmoeting met Dortmund, maar eerst focussen we op KV Mechelen. Ik heb niet het gevoel dat de jongens meer bezig zijn met de Champions League dan met de eigen competitie.” (JT)

Zaterdag om 20.45 uur: Club Brugge – KV Mechelen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.