https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Club Brugge komt in Charleroi niet verder dan derde gelijkspel op rij

© belga
Sam Bracke
Sam Bracke Sportredacteur KW

De inhaalmatch van woensdagavond tussen Charleroi en Club Brugge eindigde op een puntenloos gelijkspel.

Na twee matchen zonder zege ging Club Brugge in Charleroi op zoek naar eerherstel. Geen sinecure, want de Carolo’s waren al twaalf matchen ongeslagen en vorig seizoen pakte blauw-zwart 0 op 6 tegen Charleroi.

Voor deze inhaalmatch voerde Philippe Clement vijf wijzigingen door in vergelijking met de wedstrijd van zondag op KV Kortrijk. Mechele, Sobol, Dennis, Rits, Tau kwamen in de ploeg. Mitrovic, Ricca, Schrijvers, Balanta en Openda verdwenen uit de basis. Vanaken was wat ziekjes, maar werd tijdens de opwarming toch fit genoeg bevonden.

Charleroi moest het zonder Kaveh Rezaei doen, want een deel van zijn loon wordt nog door Club Brugge betaald. Nicholson was zijn vervanger.

In een open en attractieve beginfase was de eerste grote kans na amper 2 minuten voor de bezoekers. Na een slordigheid bij de thuisdefensie kon Dennis de bal recupereren en De Ketelaere bedienen. De Brugse youngster kapte zich knap vrij, maar vond Penneteau op zijn weg. De Zebra’s hadden het balbezit, maar schoten zichzelf andermaal bijna in de voet. Na een foute pass van Willems kwam Tau in schietpositie, maar de Zuid-Afrikaan krulde een metertje naast.

Club voert de druk op, maar Charleroi dreigt

Na de veelbelovende beginfase zakte het niveau en het tempo toch ietwat. De grote kansen bleven wel voor de bezoekers. Tau legde klaar voor Vanaken, die in één tijd nipt naast knalde. In het slotkwartier van de eerste helft zette blauw-zwart de wedstrijd naar zijn hand en voerde het de druk op. Maar uiteindelijk waren de allergrootste kansen van de eerste helft nog voor de thuisploeg. Op de kopbal van Nicholson bracht Mignolet nog redding en in de rebound tikte Gholizadeh het leer onbegrijpelijk naast. Na een ingreep van Deli op Dessoleil schreeuwde heel Charleroi nog om een strafschop, maar het kreeg die niet.

Club Brugge komt in Charleroi niet verder dan derde gelijkspel op rij
© BELGA

Na de pauze waren het de bezoekers die een penalty claimden voor een fout op De Ketelaere, maar ook daar gingen ref en VAR niet op in. Beide ploegen hadden het moeilijk om openingen te vinden, dus gooide Clement Diatta in de strijd. Op het uur mocht Vormer vanuit een scherpe hoek alleen op Penneteau af, maar de keeper bracht redding. Ook op een poging van Dennis was de thuisdoelman bij de pinken.

Club Brugge komt in Charleroi niet verder dan derde gelijkspel op rij
© BELGA

Het was wel het sein voor de bezoekers om nog eens extra door te duwen. Bij Charleroi was het een tiental minuten overleven, alvorens het evenwicht weer enigszins te herstellen. Daarna kabbelde de wedstrijd zonder verdere grote kansen tot zijn einde en zo kan Club Brugge na het gelijkspel in de bekermatch tegen Zulte Waregem en de puntendeling op KV Kortrijk voor de derde wedstrijd op rij niet winnen. Zondag volgt een thuismatch tegen achtervolger Antwerp.

Charleroi – Club Brugge 0-0.

Charleroi: Penneteau, Busi, Dessoleil, Willems, Nurio, Iliamaharitra, Morioka, Fall (83′ Joris Kayembe), Gholizadeh (90′ Tsadjout), Bruno, Nicholson.

Club Brugge: Mignolet, Mata, Mechele, Deli, Sobol, Rits, Vormer, Vanaken, Dennis, De Ketelaere, Tau (59′ Diatta).

Gele kaarten: 61′ Nicholson, 70′ Vormer, 86′ Mata.

Voor meer relevante informatie, zie ook Huis te koop in Charleroi

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.