Club Brugge kan maandag niet rekenen op Duarte en Meunier

Beide verdedigers moeten afhaken voor de eerste wedstrijd van play-off 1 tegen Standard.

© BELGA

Op een druk bijgewoonde persconferentie gaf Clubtrainer Michel Preud’homme tekst en uitleg bij de blessures in zijn kern. “Naast Victor Vazquez en Björn Engels kunnen we maandag ook niet rekenen op Oscar Duarte en Thomas Meunier”, aldus de Luikenaar. “Oscar had een scheurtje van 7 à 8 centimeter in de bil en zal wellicht enkele weken out zijn. Ik had vooraf gezegd dat ik hoopte niet te veel blessures in dezelfde linie te hebben, maar met Engels, Duarte en Meunier mis ik nu dus toch drie verdedigers. De Bock (die moest afhaken bij de Rode Duivels, red.) is wel speelklaar. Het klopt dat de revalidatie van Victor Vazquez goed verloopt. Het is goed dat hij het positief opneemt, maar we willen ook niet overhaast te werk gaan. Een terugval moet absoluut vermeden worden. Of hij fit geraakt voor de wedstrijd op de derde speeldag tegen Anderlecht ? Dat is een heel positieve progrnose, maar het is goed dat hij naar een bepaald doel kan toewerken.”

Volwassen groep

Na de bekerwinst mikt Club nu volop op de eerste titel sinds 2005. “Na de finale hebben mijn spelers twee dagen vrij gehad en daarna werd er opnieuw goed getraind. Ik heb geen verlies van focus gemerkt. Er was absoluut geen vakantiegevoel te bespeuren. Ook ondanks het slechte weer bleven alle spelers heel professioneel trainen. Ik beschik over een heel volwassen groep. Die bekerwinst heeft ons voldoening gegeven, maar ook niet meer dan dat. Of we druk voelen ? Die komt er vooral van de buitenwereld. We kunnen niet meer doen dan ons best. Het is wel een feit dat het verhaal van zolang zonder prijs nu voorbij is.”

Tegen ex-club

Voor Preud’homme wordt het maandagnamiddag een weerzien met zijn ex-club. “Het is natuurlijk niet de eerste keer dat ik tegenover Standard sta, maar het blijft toch iets speciaal. Standard is voor mij absoluut nog een titelkandidaat. Sinds José Riga er trainer is, wordt er toch een beetje een andere stijl gehanteerd. Er wordt meer vanuit de organisatie gespeeld. Maar elke match in de play-offs wordt onvoorspelbaar en er zullen elke week verrassingen zijn. Ik heb in elk geval de indruk dat iedereen van iedereen kan winnen in deze play-offs. Ik denk niet dat er dit seizoen een ploeg zal zijn die 26 op 30 zal pakken. Of er een verschil is tussen een wedstrijd in de reguliere competitie in de play-offs ? Niet echt. Wij spelen altijd ‘au fond’ en gaan altijd voor de drie punten. Qua wedstrijdvoorbereiding is er dus geen enkel verschil. Het enige verschil is dat de punten nu niet meer gedeeld worden.”

Concurrentie

Anderlechtmanager Herman Van Holsbeeck verklaarde deze week nog in de media dat Anderlecht bijna altijd als eerste eindigt. Verrast is Michel Preud’homme niet door die uitspraken. “Als je kijkt naar de statistieken en het aantal titels, heeft hij ook gelijk. Al hebben wij wel meer bekers gewonnen”, verwijst hij nog eens fijntjes naar de bekerfinale. “Maar Anderlecht is echt niet onze enige concurrent. Ik zie ook nog veel potentieel bij AA Gent en Standard. Dan heb ik het niet alleen over de kernen, maar ook over het stadion, hoe het leeft binnen een club… Ook KV Kortrijk en Charleroi kunnen de topploegen pijn doen in deze play-offs. Het zal van verschillende zaken afhangen, zoals een bal die al dan niet goed valt. Wij kunnen alleen maar hopen dat ons drukke programma geen weerslag heeft op onze resultaten in de competitie. We hebben ondertussen al 51 matchen gespeeld, terwijl sommige andere clubs er nog maar 30 speelden. Maar wij gaan sowieso voluit voor alles.”

(KPL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.