Club Brugge kaapt Dion Cools weg bij OH Leuven

Club Brugge heeft een principeakkoord bereikt OH Leuven over een onmiddellijke overgang van Dion Cools. Als de 19-jarige rechtsachter slaagt voor zijn medische testen, ligt er een vierjarig contract klaar voor de belofte-international.

© BELGA

Dion Cools is na Diaby, Bruzesse, Vanaken en Ibini al de vijfde zomertransfer voor de West-Vlaamse bekerwinnaar en vicekampioen. Op de website van blauw-zwart laat algemeen manager Vincent Mannaert zich lovend uit over de jongeling.

“Dion is een speler die perfect in de Club-filosofie past. Hij is jong, Belgisch en heeft een interessant profiel met potentieel. We halen Dion vooral als een speler voor de toekomst, maar misschien kan hij ons al vroeger verrassen zoals ook Thomas Meunier dat deed enkele jaren geleden. Betekent dit dat Thomas vertrekt? Zeker niet. We hebben altijd gezegd dat we onze kern bijeen willen houden en ik kan op vandaag alleen maar vaststellen dat er nog geen enkele speler vertrokken is.”

Met deze overgang blijft OH Leuven wat verweesd achter. De club beschikte eindelijk nog eens over een talent uit eigen rangen die uitgroeide tot een onbetwistbare basisspeler en jeugdinternational, maar slaagde er niet in hem langdurig aan de ploeg te verbinden. Al snel bleek duidelijk dat Leuven zijn topper niet kon houden toen Dion al voor de eindronde van start ging liet uitschijnen dat hij wou vertrekken. Club Brugge toonde meteen interesse en trekt nu ook aan het langste eind.

(Bert Denolf)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.