Club Brugge halveert titelpremie door corona

© belga
Valerie Van Avermaet

Ook landskampioen Club Brugge lijdt onder de coronacrisis. Volgens De Morgen mochten de spelers in 2018 nog 3,2 miljoen euro onder elkaar verdelen, terwijl de pot nu slechts 1,4 miljoen euro bedraagt.

Het bestuur van blauw-zwart en de spelers zijn tot een akkoord gekomen over het bedrag dat de ploeg krijgt omdat ze kampioen is geworden. Na het vroegtijdig stopzetten van de competitie werd Club Brugge op 15 mei uitgeroepen tot officiële landskampioen van het afgelopen seizoen. Club had een straat voorsprong (15ptn) op eerste achtervolger AA Gent.

Vandaar de bonus voor de spelers die ze verdelen aan de hand van het aantal verzamelde speelminuten, al is die aan de lage kant ten opzichte van de vorige jaren dat blauw-zwart zich tot kampioen kroonde. In 2016 pakte Club onder Preud’homme voor het eerst in elf jaar de titel. Volgens De Morgen mochten de spelers toen 2,8 miljoen euro verdelen. In 2018 toen blauw-zwart onder leiding van Leko de titel won, kreeg de ploeg 3,2 miljoen euro. De titel van het seizoen 2019-2020 levert Vormen en zijn troepen dus minder dan de helft op dan in 2018.

Deze keer zal de verdeelsleutel dan ook iets anders zijn. Spelers die geen speelminuten hebben verzameld, krijgen niets. Geen play-offs en geen echt kampioenenfeest hebben dus financiële gevolgen voor Club. Daar komt nog bij dat blauw-zwart samen met de andere Belgische ploegen die Europees voetbal spelen komend seizoen een deel van hun startgeld moeten doneren aan de andere teams. In het geval van Club gaat dat om een slordige 2 miljoen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier