Club Brugge gaat samenwerken met KSV Roeselare

Club Brugge gaat vanaf volgend seizoen nauwer samenwerken met streekgenoot Roeselare. Dit seizoen stalde blauw-zwart al Alexander Embrechts en Jimmy De Jonghe op Schiervelde, met succes.

“Uiteraard zijn we zeer tevreden met de samenwerking. We mogen al een tijdje het hoofdveld van Roeselare gebruiken voor de wedstrijden met onze beloften en ook op organisatorisch vlak was er van bij het begin een ‘klik’ met de hele organisatie”, zegt Pascal De Maesschalck, hoofd van de Club Acadamy op de website van Club Brugge. “Ook het feit dat met Franky Van der Elst een icoon van Club Brugge trainer is bij Roeselare, werd bij ons gezien als een opportuniteit. Schiervelde is een zeer goede leerschool voor die jonge gasten.”

Embrechts en De Jonghe

Alexander Embrechts kwam na een succesvol jaar bij de Brugse beloften, waarin ze de titel en de beker haalden, nog iets te kort om per direct de stap te zetten naar de A-kern. Met tweedeklasser Roeselare vond Club de ideale ploeg in tweede klasse om hem een jaartje te laten rijpen en aan maturiteit te winnen. “De jonge verdediger leerde met tegenslagen omgaan en werd zo een stabiele optie in de verdediging. Ook Jimmy De Jonghe doet het goed en was al enkele keren beslissend”, vertelt Pascal De Maesschalck.

Samenwerking op lange termijn

“Ons doel is om bij de Brugse beloften wat jongere spelers een kans te geven. We hebben de ambitie om zoveel mogelijk matchen te winnen. Natuurlijk is het leuk om kampioen te spelen of om de beker te winnen, maar we moeten verder kijken dan dat. De evolutie die de spelers doormaken doorheen het seizoen, daar gaat het hem vooral om. Door enkele van onze beloften te stallen bij Roeselare, maken ze ook kennis met het element van de spanning en de druk om degradatie te vermijden. Vooral op mentaal vlak is dat nodig om de laatste stap te zetten.”

Voordeel Roeselare

“Roeselare wil een kern samenstellen waarmee ze een stabiele tweedeklasser willen worden, liefst nog met jongens uit de eigen omgeving. Daarbij kan Club helpen, door talent dat normaal niet haalbaar is voor een tweedeklasser te stallen bij hen”, aldus Pascal De Maesschalck.

(TCZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.