Club Brugge gaat niet akkoord met vier speeldagen schorsing voor Vanaken

Club Brugge gaat niet akkoord met de vier speeldagen schorsing die het Bondsparket maandag heeft voorgesteld als sanctie voor Hans Vanaken. De Gouden Schoen verschijnt dinsdag om 14.30 uur voor het Disciplinair Comité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) om zich te verantwoorden voor zijn rode kaart en zijn daaropvolgende kritiek aan de wedstrijdleiding.

Hans Vanaken krijgt rood tijdens de match tussen Club Brugge en KAS Eupen op zaterdag 26 december.©BRUNO FAHY BELGA
Hans Vanaken krijgt rood tijdens de match tussen Club Brugge en KAS Eupen op zaterdag 26 december.©BRUNO FAHY BELGA

De draaischijf van Club Brugge werd zaterdag in de 78e minuut rechtstreeks uitgesloten door scheidsrechter Verboomen. Na een slechte pas van Ricca moest Vanaken zich reppen om bij het leer te komen, want Eupen-verdediger Beck lag op de loer. De middenvelder van blauw-zwart kwam echter te laat en stond daardoor vol op de enkel van de Duitser. Schoorvoetend verliet Vanaken het veld na een discussie met Verboomen.

“Buiten proportie”

Hoewel bondsprocureur Ebe Verhaegen erkende dat de fout niet met opzet werd gemaakt, vorderde hij voor de rode kaart zelf toch twee speeldagen schorsing. De fysieke integriteit van Beck was namelijk in groot gevaar door de impact en de hoge intensiteit. In totaal moet Vanaken zelfs vier speeldagen schorsing vieren, want ook voor zijn kritiek aan het adres van de wedstrijdleiding wil het Bondsparket twee speeldagen schorsing . De middenvelder van Club Brugge zou de scheidsrechters “allemaal kutrefs” en “onnozelaars” genoemd hebben.

Blauw-zwart vindt de minnelijke schikking buiten proportie en weigerde het strafvoorstel. Club Brugge rekent op een lichtere sanctie voor het Disciplinair Comité. Vanaken zal zich dinsdag vanaf 14.30 uur) verantwoorden voor zijn gedrag tijdens een digitale zitting. (Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.