Club Brugge gaat in beroep tegen schorsing Abdoulay Diaby

Redactie KW

Club Brugge tekent beroep aan tegen de schorsing van Abdoulay Diaby, die de eerste speeldag van Play-off I tegen KV Oostende dreigt te missen.

De Geschillencommissie Betaald Voetbal van de Belgische voetbalbond (KBVB) had de Malinese spits van blauw-zwart dinsdag twee speeldagen schorsing (waarvan één effectief) en 800 euro boete opgelegd omwille van zijn rode kaart in de finale van de Beker van België.

In de met 1-2 verloren bekerfinale op 20 maart tegen Standard toonde scheidsrechter Verbist in de 51e minuut de rode kaart aan Diaby. De 25-jarige Malinees kreeg aanvankelijk de overtreding mee, maar trapte na op Standard-verdediger Kosanovic. Het Bondsparket vroeg één speeldag schorsing, waardoor Club Brugge zijn POI-campagne tegen KV Oostende in het Roeselaarse Schierveldestadion mogelijk zonder Diaby zou moeten aanvangen.

De verliezende bekerfinalist verzette zich echter tegen het strafvoorstel en hoopte op vrijspraak. De Geschillencommissie hield rekening met het gunstige disciplinaire verleden van de speler en de ‘aannemelijke frustratie’, omdat Kosanovic eerst een overtreding op Diaby maakte. Daarom werd één speeldag schorsing voorwaardelijk gemaakt. Club Brugge kan zich daar niet in vinden en verschijnt vrijdag voor de Geschillencommissie Hoger Beroep.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.