https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Club Brugge freewheelt naar nieuwe zege tegen KV Kortrijk

Invaller David Okereke zette de 3-0 op het bord. © belga
Christof Decraene

Het werd 3-0, maar de score had een pak hoger kunnen liggen. Club, en vooral Diagne, miste een pak kansen.

Vooraf in de persruimte: Club Brugge speelt vanavond met een B-elftal. Maar met Kossounou voor de geblesseerde Mata en een voorlinie Schrijvers-Openda-Diagne kun je wel naar de oorlog. En zeker als de Kortrijkse defensie, in casu Brendan Hines-Ike, wat helpt door binnen de eerste minuut nog een domme trekfout te maken in het eigen strafschopgebied. Zo’n kans moet je Hans Vanaken niet geven en Club dus al snel op rozen vanop elf meter. Club liet daarna even wat betijen en Kortrijk stelde ei zo na gelijk toen Hines-Ike op vrijschop volledig vrij mocht inkoppen, maar de Amerikaan kopte over.

Club was meteen weer wakker en er volgde een belegering van het Kortrijkdoel met de beste kans voor Deli, maar hij kopte in het zijnet. Nog voor halfweg die eerste helft stond het toch 2-0. Vormer met de voorzet, Vanaken met de buffelstoot voorbij een kansloze Bruzzese. Kortrijk bleef de wet van de sterkste ondergaan, alleen werd Club offensief onmondiger. Kort voor de rust leek Hans Vanaken zich te mogen opmaken voor zijn derde van de avond vanop de stip nadat Van Der Bruggen de bal tegen de hand had gekregen, maar onvrijwillig, zo oordeelde ook de VAR. 2-0 aan de rust dus en daar mocht Kortrijk, dat Mignolet op geen enkel moment had kunnen bedreigen, best wel content mee zijn.

Philippe Clement feliciteert Hans Vanaken: de middenvelder scoorde alweer twee keer.
Philippe Clement feliciteert Hans Vanaken: de middenvelder scoorde alweer twee keer.© BELGA

Kortrijk begon met een wijziging aan de tweede helft. Lucas Rougeaux werd uit zijn lijden verlost, Petar Golubovic mocht proberen om de snelle Openda aan banden te leggen. En de thuisploeg begon opnieuw als een sneltrein aan die tweede helft met vooral Diagne in een hoofdrol. Hij kreeg drie uitstekende kansen binnen het eerste kwartier, maar zijn vizier stond niet goed afgesteld. Clement had er genoeg van en hij wisselde de huurling van Galatasaray voor David Okereke. De Nigeriaan had alvast minder kansen nodig, want zijn eerste leverde meteen een goal op: 3-0.

Siebe Schrijvers kreeg nog eens speelminuten en werkte een hele sterke wedstrijd af.
Siebe Schrijvers kreeg nog eens speelminuten en werkte een hele sterke wedstrijd af.© BELGA

Kortrijk wist amper van welk hout pijlen maken en was de speelbal van de competitieleider. Dat Okereke de 4-0 verkwanselde, daar het publiek al lang geen problemen meer mee. Zij amuseerden zich, de wave ging zelfs doorheen het Jan Breydelstadion. Voetbal was een feest, Kortrijk, dat pas in de slotminuut via Mboyo een eerste keer tussen de palen trapte, moet zich toch eens gaan herbronnen na alweer een 0 op 9.

Club Brugge – KV Kortrijk 3-0

Doelpunten: 3′ Vanaken (pen.) 1-0, 21′ Vanaken 2-0, 68′ Okereke 3-0.

Club Brugge: Mignolet, Sobol, Kossounou, Diagne (61′ Okereke), Mitrovic, Schrijvers, Deli, Vanaken (77′ Balanta), Vormer, Rits, Openda (65′ Tau).

KV Kortrijk: Bruzzese, Hines-Ike, Kagelmacher, Rougeaux (46′ Golubovic), Mboyo, Hornby (72′ Ezekiel), Stojanovic, Van Der Bruggen, Lepoint (61′ Ajagun), De Sart, D’Haene.

Gele kaarten: D’Haene, Rougeaux, Kagelmacher, De Sart.

Scheidsrechter: Nathan Verboomen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.