Club Brugge en zijn Foundation winnen More Than Football Award 2020

Club Brugge en zijn Foundation wonnen zopas de 'More Than Football Award 2020' met hun project 'De Beer en zijn Sjaal' © JT
Redactie KW

Club Brugge en zijn Foundation wonnen zopas de ‘More Than Football Award 2020’ met hun project ‘De Beer en zijn Sjaal’. Het unieke kinderboek van Club Brugge, dat jonge en oudere fans oproept tot respect en verdraagzaamheid, werd door een vakjury van meer dan 100 CSR-managers uit Europese topclubs en profcompetities verkozen als beste sociale actie in het Europese voetbal.

Het doel van de ‘More Than Football Award’ is om de beste sociale initiatieven in het Europese voetbal te bekronen. Het viert het werk dat op maatschappelijke gebied wordt geleverd op en naast het veld, op lokaal, nationaal en internationaal niveau. Deze internationale ‘More Than Football Award’ is de hoogste mogelijke erkenning voor sociale initiatieven binnen het Europese voetbal.

Club Brugge volgt hiermee het Oekraïense Shakhtar Donetsk op die in 2019 deze prestigieuze internationale award won. De andere genomineerde organisaties waren Borussia Dortmund, Legia Warsaw, Malmö FF en de Belgische Pro League.

‘De Beer en zijn Sjaal’ is meer dan een kinderboek

Clubs voorleesverhaal ‘De Beer en Zijn Sjaal’ kaart op een unieke manier enkele maatschappelijke thema’s aan zoals onverdraagzaamheid, respect en racisme. Thema’s waar jammer genoeg ook heel wat andere Europese voetbalclubs mee geconfronteerd worden. Met het voorleesverhaal wil Club toekomstige, maar ook huidige generaties fans, bijbrengen dat andere clubkleuren ons niet verschillend maken, maar dat net de liefde voor het voetbal ons samenbrengt. Het is een verhaal over Clubliefde, maar nog veel meer over clubliefde, met kleine c.

Maar liefst 5.000 exemplaren van het kinderboek werden afgelopen jaar verdeeld onder fans, scholen en bibliotheken. Meer dan 55.000 bezoekers lazen het verhaal op de interactieve website www.debeerenzijnsjaal.be in Nederlands, Frans of Engels. De ganse campagne bereikte bijna 5.000.000 mensen op social media.

Trotse voorzitter

Ook Clubs’ Voorzitter Bart Verhaeghe is zeer verheugd met deze award: “Met de ganse Club streven we ernaar om een pionier te zijn in wat we dagelijks doen, ook op internationaal niveau. Op het veld en naast het veld, maar even goed ook met wat we realiseren via onze Foundation in de samenleving.”

“Ik ben als Voorzitter dan ook zeer trots op deze internationale award. We zijn trots dat ons tijdloos kinderboek nog vele generaties jonge fans zal blijven beïnvloeden in hun waarden en normen en onze boodschap van respect en verdraagzaamheid zal blijven raken. Zo kunnen we met onze Club echt meer dan voetbal blijven.”

Brugge krijgt uniek mini-pitch

Met deze ‘More than Football Award 2020’ ontvangt Club, naast deze internationale award als het meest innovatieve en impactvolle programma in het Europese voetbal, ook een complete Clubbranded Mini-Pitch System ?, dankzij Musco Lighting. In overleg met Stad Brugge krijgt dit uniek minivoetbalveld binnenkort een bijzondere plaats in Brugge.

(JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten