Club Brugge en Dnipropetrovsk houden elkaar in bedwang

In de heenwedstrijd van de kwartfinale van de Europa League tussen Club en het Oekraïnse Dnipropetrovsk werd donderdagavond niet gescoord. De terugwedstrijd zal volgende week voor de beslissing moeten zorgen.

© BELGA

Bij Club Brugge ontbrak zoals bekend een waslijst geblesseerden en bovendien zijn Stefano Denswil en Claudemir Europees niet speelgerechtigd. Zoals verwacht schoof Michel Preud’homme Timmy Simons een rij achteruit, zodat de kapitein het centrale duo vormde met Brandon Mechele. Daardoor kwam Francisco Silva in de ploeg op het middenveld. Victor Vazquez, die onzeker was door een keelontsteking, stond gewoon in de basis. Voorin kreeg Obbi Oulare de voorkeur op Tom De Sutter, die wat hinder ondervond van de adductoren. Bij Dnipro stonden met Nikola Kalinic, Ruslan Rotan en smaakmaker Yevnhen Konoplyanka de bekendste namen in het aanvallend compartiment.

Izquierdo mist reuzenkans

Een uitverkocht Jan Breydelstadion zag een voorzichtige start van beide ploegen en de eerste grote kans was na tien minuten voor de bezoekers. De bal werd achteruit gelegd tot bij kapitein Rotan, maar die trapte hoog over. Club probeerde daarna het roer over te nemen en vooral Oulare toonde zich bijzonder bedrijvig. Het was echter Izquierdo die de grootste kans van de eerste helft kreeg. De Colombiaan werd diep gestuurd door Oulare, maar oog in oog met de Oekraïnse doelman Boyko toonde hij zich niet koelbloedig genoeg. Het laatste kwartier van de eerste helft was dan voor Dnipropetrovsk. Eerst besloot Konoplyanka te zwak op Ryan en in de slotfase gingen kopballen van Luchkevych en Kalinic naast.

Club Brugge en Dnipropetrovsk houden elkaar in bedwang
© BELGA

De fauw kopt net naast

Club begon gretig aan de tweede helft en al in de openingsminuten was De fauw dicht bij een doelpunt. De rechtsachter werd helemaal vrijgelaten op een hoekschop, maar zijn kopbal ging net naast de paal. Twee minuten later was er ook een kans aan de overkant, maar een glijdende Kalinic kon net niet bij een voorzet van Rotan. Club probeerde nadien druk te ontwikkelen en ook het publiek zette er zich nog eens achter, maar doelman Boyko kon amper echt bedreigd worden. Het tweede kwartier van de tweede helft werd dan ook vooral gekenmerkt door fouten en gele kaarten. Kankava kon wel nog eens dreigen, maar zijn schot ging naast.

Supersave van Ryan

In het slotkwartier waren de bezoekers nog het dichtst bij een doelpunt. De kopbal van Rotan was eerst te centraal om Ryan te verontrusten, maar tien minuten later moest de Australische doelman dan toch nog met een wereldsave uitpakken om Konoplyanka van een doelpunt te houden. Refaelov claimde nog een strafschop, maar daar had de ref terecht geen oren naar. In blessuretijd gingen beide ploegen plots vol op zoek naar een doelpunt, maar verder dan wat gerommel in het strafschopgebied kwam het niet meer. De heenwedstrijd, die volgende week in Kiev gespeeld wordt, zal dus allesbeslissend zijn om uit te maken wie zich mag opmaken voor de halve finale van de Europa League. Eerst moet Club zich nu echter focussen op de komst van aartsrivaal Anderlecht zondag.

(KPL)

Club Brugge en Dnipropetrovsk houden elkaar in bedwang
© BELGA

Club Brugge: Ryan, De fauw, Simons, Mechele, De Bock, Silva, Vormer, Vazquez, Refaelov (89′ Coopman), Oulare (72′ De Sutter), Izquierdo (78′ Dierckx).

Dnipro Dnipropetrovsk: Boyko, Fedetskiy, Douglas, Cheberyachko, Leo Matos, Luchkevych (80 Gama), Kankava, Fedorchuk, Konoplyanka, Rotan (88′ Bezus), Kalinic (78′ Seleznyov).

Gele kaarten: 34′ Fedorchuk, 56′ Leo Matos, 57′ Cheberyachko, 60′ Vormer, 61′ De Bock.

Scheidsrechter: Damir Skomina (Slo.).

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.