Club Brugge en Beerschot houden bordjes in evenwicht

Yan Vorogovskiy in duel met Ruud Vormer. © belga
Valerie Van Avermaet

De oefenwedstrijd tussen Club Brugge en Beerschot is op een 1-1 gelijkspel geëindigd. Beide ploegen deelden achterin een cadeau uit.

Philippe Clement gaf voor de wedstrijd al aan dat zijn spelers vermoeid waren. “We hebben hier op de Club Academy een ministage achter de rug en hebben deze ochtend toch nog redelijk lang getraind”, vertelde hij. Club had dan ook wat moeite om in de wedstrijd te komen. Al na de eerste minuut kwam blauw-zwart op achterstand na een te korte terugspeelbal van kapitein Ruud Vormer. Noubissi strafte het foutje genadeloos af.

Na een kwartier kwamen dan toch de eerste blauw-zwarte kansen. Een voorzet van Vormer werd verlengd, maar de bal werd van de lijn gehaald. Daarna probeerde De Ketelaere het van dichtbij, ook zonder succes.

Club hanteerde dezelfde tactiek als afgelopen zaterdag tegen OHL (4-1): hoog druk zetten. Dat leverde opnieuw resultaat op. Beerschot-doelman Vanhamel wist niet waar hij de bal kwijt kon en trapte dan maar pardoes in de voeten van Diatta, die twijfelde niet. 1-1 na 23 minuten.Langs beide kanten dus een doelpunt met een grote strik errond.

Mindere tweede helft

In de tweede helft kregen we elf nieuwe namen bij de thuisploeg, Beerschot hield het bij drie wissels. De Brugse spitsen uit de eerste helft, Krmencik en Okereke, konden weer niet overtuigen. In de tweede helft startte Badji wel opnieuw veelbelovend nadat hij ook tegen OHL al punten had gescoord. De Senegalees miste ei zo na de 2-1.

Bijna meteen daarna wisselde Beerschot prompt zes spelers en waren de automatismen wat zoek. Club werd plots aanvallend wat mondiger. Op het uur stuurde Vanaken Sobol diep met een snelle ingooi Sobol, die gaf de bal aan Schrijvers, maar de jonge Belg trapte net over. Grisez en Placca kregen voor Beerschot nog een goede kans. In de laatste minuten was er nog even spanning toen Grisez van dichtbij op de lat trapte, maar al bij al had de tweede helft toch minder om het lijf dan de eerste. Bij Club stond er opnieuw geen echte aanvalsleider op, dat blijft toch een werkpunt. Komende zaterdag krijgen de spitsen een nieuwe kans, want dan staat de oefenpartij tegen KV Mechelen op het programma.

Opstelling Club Brugge (eerste helft): Shinton, Kossounou, Deli, Mechele, De Cuyper, Diatta, Vormer, Rits, De Ketelaere, Krmencik, Okereke.

Opstelling Beerschot (eerste helft): Vanhamel, Frans, Bourdin, Dom, Mboko, Vorogovskiy, Maes, Pietermaat, Holzhauser, Tissoudali, Noubissi.

Opstelling Club Brugge (tweede helft): Horvath, Sobol, Mitrovic, Voet, Ricca, Sagna, Van Den Keybus, Schrijvers, Vanaken, Badji, Openda.

Opstelling Beerschot (tweede helft): Vanhamel, Frans, Bourdin (58′ Matondo), Halaimia, Grisez, Aloé, Maes (58′ Van den Buijs), Pietermaat (58′ Placca), Holzhauser (58′ Ceulemans), Tissoudali (58′ Vancamp), Noubissi (58′ Prince, 86′ Michael).

Doelpunten: 1′ Noubissi, 23′ Diatta.

Gele kaarten: 83′ Aloé.