Club Brugge betaalt recordsom van 8 miljoen euro voor Nigeriaanse spits David Okereke

Club Brugge heeft de komst van de Nigeriaan David Okereke afgerond. De 21-jarige aanvaller komt voor 8 miljoen euro over van de Italiaanse tweedeklasser Spezia en is daarmee de duurste aanwinst ooit van blauw-zwart.

David Okereke komt over van Spezia uit de Serie B. © NurPhoto via Getty Images

Voor Spezia maakte Okereke vorig seizoen in de Serie B 10 goals en deelde hij 12 assists uit. De spits ondertekende in Jan Breydel een contract van vier jaar. Hij moet bij Club het vertrek van diepe spits Wesley opvangen. De Braziliaan stapte voor 25 miljoen euro over naar Aston Villa.

Okereke (1m82) had aanbiedingen van meerdere clubs op zak. Hij werd gelinkt aan Southampton, Wolverhampton en Frankfurt en kon naar verluidt zelfs rekenen op interesse van Inter Milaan en Juventus. De jonge spits legde dinsdag zijn laatste medische testen af en ondertekende daarna zijn contract. Hij traint woensdag een eerste keer mee met de troepen van Philippe Clement in het Club Brugge Basecamp.

Club Brugge legt volgens verschillende media een transfersom van (minstens) 8 miljoen euro op tafel om Okereke weg te halen bij Spezia. Daarmee is hij een stuk duurder dan de vorige recordaankoop van Club, Kaveh Rezai. Voor de Iraanse spits betaalden de West-Vlamingen vorige zomer 5 miljoen euro aan Charleroi.

Club kondigde de komst van Okereke op een ludieke manier aan: via een zogenaamde Bottle Cap Challenge. Het dopje van een fles afdraaien met een rake spinning kick, zonder de fles zelf te raken. Bekijk de Bottle Caph Challenge van Okereke:

Club Brugge K.V.https://www.facebook.com/clubbrugge/https://www.facebook.comFacebook1280
#BottleCapChallenge

Wait for it… 👏👏 #BottleCapChallenge

Geplaatst door Club Brugge K.V. op Dinsdag 9 juli 2019
video1.0https://www.facebook.com/clubbrugge/videos/860634304298743/500

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.