Club Brugge al voor de rust volledig uitgeteld op Old Trafford

© belga
Sam Bracke
Sam Bracke Medewerker KW

Geen stunt voor Club Brugge in de 1/16de finale van de Europa League. 22 minuten lang hield blauw-zwart donderdagavond stand tegen Manchester United, maar na een rode kaart voor Simon Deli werd het een lange avond met een pijnlijke 5-0-bolwassing als resultaat.

Na het 1-1-gelijkspel in de heenmatch stond Club Brugge in de 1/16de finale van de Europa League voor een aartsmoeilijke opdracht op Old Trafford. Zeker omdat het titularissen Vormer en Dennis miste. Clement bracht net als in de thuismatch de jonge De Cuyper aan de aftrap. Okereke en Tau waren de andere Brugse spitsen.

© BELGA

Een bijzonder sfeervol bezoekend vak zag de thuisploeg een vliegende start nemen. Op pogingen van Maguire, Mata en Fernandes moest Mignolet meteen vol aan de bak. Blauw-zwart doorspartelde de lastige openingsfase zonder tegengoal en herstelde daarna toch enigszins het evenwicht. Rits had zelfs de uitgelezen kans om de bezoekers op voorsprong te trappen, maar hij legde de afgevallen bal een metertje over.

Licht gaat uit bij Deli

Het ging snel over en weer, want aan de overzijde moest Mignolet zich andermaal onderscheiden op een gekruist schot van Fernandes. Halfweg de eerste helft moest Club Brugge dan toch op de knieën. Het licht ging even uit bij Simon Deli, Als een volleerd doelman stopte hij een poging van Mata met de arm: rood en penalty. Specialist Bruno Fernandes miste niet: 1-0 en Club plots in bijzonder lastige papieren.

© BELGA

Door de hoge druk van United slopen er veel slordigheden in het spel van Club. Na nieuw balverlies kon de thuisploeg James in stelling brengen, maar de jonge Welshman trapte in een tijd naast. Een minuutje later was het dan toch prijs. Ighalo was het eindstation na een schitterende aanval: 2-0. Bij de tienkoppige bezoekers was het alle hens aan dek om een derde tegentreffer te vermijden. Toch liet de Brugse defensie zich andermaal ringeloren. Na slecht uitverdedigen mocht McTominay aan de rand van de zestien aanleggen: 3-0, meteen ook de ruststand.

Na de pauze ging Manchester duidelijk wat minder op het gaspedaal staan. Club moest minder kansen prijsgeven en kon geregeld zelf eens de neus aan het venster steken. Qua grote mogelijkheden viel er in de tweede helft echter bitterweinig te beleven. Na driekwartwedstrijd moest Mignolet wel nog eens in actie komen op een knal van Shaw.

© BELGA

Fred voor vier en vijf

Terwijl de wedstrijd aan een veel gezapiger tempo naar het einde kabbelde, bleven de kansen schaars. Club Brugge leek zo de schade al bij al nog te kunnen beperken, maar in de slotfase schoof Fred nog een vierde thuisgoal binnen: 4-0. En nog was het niet gedaan. In de laatste minuut van blessuretijd mikte Fred zijn tweede tegen de touwen en waren de 5-0-forfaitcijfers compleet.

Geen 1/8ste Europese finale dus voor blauw-zwart, dat zich nu ten volle kan concentreren op de competitie. Te beginnen met de verplaatsing van zondag richting Genk.

© BELGA

Manchester United – Club Brugge 5-0.

Doelpunten: 27′ Fernandes 1-0 (pen.), 34′ Ighalo 2-0, 41′ McTominay 3-0, 82′ Fred 4-0 en 93′ Fred 5-0.

Manchester United: Romero, Wan-Bissaka, Bailly, Maguire, Shaw, Fred, McTominay (72′ Greenwood), James (46′ Chong), Fernandes (65′ Lingard), Mata, Ighalo.

Club Brugge: Mignolet, Mata (62′ Mitrovic), Mechele, Deli, Ricca, Kossounou, Vanaken, Rits (79′ De Ketelaerer), Tau (61′ Diatta), Okereke, De Cuyper.

Gele kaarten: geen.

Rode kaart: 22′ Deli.