Club blaast Essevee al in eerste helft weg en wint met 0-6

Michael Krmencik was goed voor twee doelpunten aan De Gaverbeek. © belga

Een lamentabel Zulte Waregem was in de verste verte geen partij voor Club Brugge. Aan de rust stond het al 0-4, ook nadien kon Essevee geen vuist meer maken. De score had gerust nog hoger kunnen oplopen dan 0-6, maar af en toe deed Bansen ook iets goeds. Aan de Gaverbeek is het dringend tijd voor bezinning, met een zware verplaatsing naar Standard voor de boeg.

Francky Dury koos voor meer spierkracht in zijn elftal: Van Hecke verzeilde naar de bank, Sissako kwam in de plaats. Vossen mag – contractueel bepaald – niet spelen tegen zijn vorige werkgever, waardoor Srarfi weer in de ploeg kwam. Bij Club kreeg Krmencik opnieuw het vertrouwen voorin.

Mignolet moest al in de eerste minuut tussenbeide komen op een poging van Bruno, maar luttele minuten later was het prijs aan de overkant toen Deschacht een corner ongelukkig in eigen doel verwerkte: 0-1 na 6 minuten. Essevee was van slag en Club profiteerde optimaal: nadat Diatta al eens overgetrapt had, werkte Krmencik uiterst koelbloedig af na een gemeten assist van Ricca. 0-2 na nog geen twintig minuten.

Klinisch Club

Van die dubbele uppercut hing Zulte Waregem stevig in de touwen en het werd alleen maar erger voor de thuisploeg. Waar pogingen van Govea en Srarfi efficiëntie misten, maakte Club aan de overkant klinisch af: eerst een kopbal van Vanaken, later een rebound van Krmencik op een heerlijk lobje van Vormer. 0-4 aan de rust. Over en sluiten.

Heel de thuisaanhang hoopte dat Essevee na de rust de rug zou rechten, maar de gelatenheid won het van de grinta. Een zeldzaam schot van Bruno was een opwarmertje voor Mignolet. Club speculeerde op de counter: Krmencik flirtte herhaaldelijk met de 0-5, maar het was De Ketelaere die de forfaitcijfers op het bord mocht prikken. Voor Balanta was het minuten later een koud kunstje om de 0-6 te netten. Gelukkig voor de thuisploeg bleef het daarbij. Club heeft intussen weer de wind in de zeilen.

Zulte Waregem: Bansen, Deschacht, Pletinckx, De Bock, Humphreys, Seck, Sissako, Srarfi, Bruno, Govea en Berahino (62′ Dompé).

Club Brugge: Mignolet, Ricca, Deli, Kossounou, Mata, Rits, Vormer (66′ Balanta), Vanaken, De Ketelaere, Diatta en Krmencik (73′ Badji).

Doelpunten: 6′ Deschacht 0-1 (own-goal), 19′ Krmencik 0-2, 31′ Vanaken 0-3, 41′ Krmencik 0-4, 67′ De Ketelaere 0-5, 74′ Balanta 0-6.

Geel: 81′ Kossounou, 83′ Srarfi.