Clinton Mata ligt niet wakker van PSG: “Ik wil gewoon mijn wedstrijd spelen”

© belga
Redactie KW

Terwijl hij vorig seizoen in zijn eerste jaar bij blauw-zwart nog afgeremd werd door blessureleed, is Clinton Mata onder Philippe Clement uitgegroeid tot vaste waarde en zelfs sterkhouder achterin, op rechts in een viermansdefensie of centraal rechts als Club met drie achterin speelt.

Op Real Madrid speelde hij onlangs een van zijn beste wedstrijden en hield hij Eden Hazard uit de wedstrijd. Dinsdag zal hij op rechts te maken krijgen met Kylian Mbappé of Angel Di Maria, maar Mata lijkt er niet wakker van te liggen. “Of het nu Mbappé, Di Maria of Cavani is, ik wil gewoon mijn wedstrijd spelen”, vertelde hij maandag in Brugge.

Club zal zich dinsdag niet ingraven tegen de Parijse topclub, die met nog eens drie punten nu reeds een belangrijke stap richting kwalificatie kan zetten. “Sinds het begin van het seizoen hanteren we een bepaald systeem, een manier van spelen, en ik zie niet in waarom we dat nu zouden moeten veranderen. We weten wat we moeten doen als we op het veld komen en dat geeft vertrouwen: we spelen met durf. Iedereen is in vorm. Met Vormer missen we natuurlijk onze aanvoerder, maar er zit voldoende kwaliteit op de bank om hem te vervangen. We hebben een heel uitgebreide groep.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier