Clement voor topper tegen Antwerp: “We zijn geen rekenmachines maar voetbalmachines”

© Belga
© Belga
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

Zondag staat de confrontatie tussen competitieleider Club Brugge en dichtste achtervolger Antwerp op het programma. Al mag je dichtste niet al te letterlijk opvatten, de kloof bedraagt namelijk negentien punten.

Club Brugge ligt al lang niet meer wakker van een wedstrijd in de Belgische competitie. Op de wekelijkse persbabbel werd er vooral gesproken over de nakende interlandperiode en de daarmee gepaard gaande coronaperikelen. Pas op het einde kwam de ‘topper’ ter sprake.

Philippe Clement bleef respectvol: “Antwerp is een goede ploeg. Voor het seizoen hebben ze geïnvesteerd om voor de titel te gaan en ze hebben ook die ambitie uitgesproken.” De kloof kan zondagnamiddag al 22 punten bedragen. “22 punten voor, dat is nog nooit gebeurd denk ik dus is het moeilijk om het al eens meegemaakt te hebben. Ik kijk nog niet te ver vooruit. Ik heb het al heel vaak gezegd, ook toen we destijds achtervolgden of toen de kloof nog een stuk kleiner was: we zijn maar met één ding bezig en dat is de volgende wedstrijd willen winnen. We zijn geen rekenmachines maar voetbalmachines. Is dat alles over Antwerpen?” vroeg Clement zich verbaasd af.

Het leeuwendeel van de persbabbel ging over de interlandperiode van volgend weekend, een stuk spannender dan de stand in de Belgische competitie.

Dubbel gevoel bij selecties

Club Brugge is terug goed vertegenwoordigd bij de Rode Duivels. Zowel Mignolet, Vanaken, Mechele als De Ketelaere behoren tot de selectie voor het drieluik tegen Wales, Tsjechië en Wit-Rusland.

“Het geeft altijd een dubbel gevoel om spelers af te staan. Enerzijds ben je trots en fier, ze verdienen die selectie op basis van hun prestatie. Ik heb het zelf ook tien jaar meegemaakt, ik weet hoe belangrijk dat is voor een speler. Maar het is moeilijk om als club de controle over je spelers af te staan op gebied van training, rust en voeding. De Ketelaere is nog maar recent terug na corona. Het zou niet verstandig zijn om hem nu drie matchen te laten spelen. Maar we hebben goede contacten met de nationale ploeg.”

Coronaperikelen

Clement houdt ook zijn hart vast voor nieuwe coronagevallen. Club viel al enkele keren in de prijzen dit seizoen na een interlandperiode. Bepaalde clubs kiezen ervoor om hun spelers niet af te staan. Zo lost Antwerp Mbokani niet en moet ook Lukaku bij Inter blijven. Club Brugge heeft nog geen knopen doorgehakt, al zullen de Belgen sowieso mogen aansluiten bij de Rode Duivels.

“Het virus is verspreid geraakt door te reizen tussen verschillende continenten. We hebben zelf gezien hoeveel problemen het kan opleveren om met een bus heen en terug naar Charleroi te reizen,” doelde Clement op de vele besmettingen die Club Brugge opliep vorige maand en onrechtstreeks leidde tot de uitschakeling in de Europa League.

(JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.